19 / 04 / 2024

İMİB, 7 Bölge 7 Orman projesini hayata geçiriyor!

İMİB, 7 Bölge 7 Orman projesini hayata geçiriyor!

Türkiye ihracatında önemli bir paya sahip olan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) de sürdürülebilir kalkınmada doğal çevrenin öneminden hareketle ‘7 Bölge 7 Orman’ projesini hayata geçiriyor...




Ekonomik ve sosyal faaliyetlerin yeryüzünde yaşayan tüm insanların yaşam kalitesini bozmadan gerçekleştirilmesi ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakılması için sürdürülebilirlik büyük önem taşıyor. Türkiye ihracatında önemli bir paya sahip olan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) de sürdürülebilir kalkınmada doğal çevrenin öneminden hareketle ‘7 Bölge 7 Orman’ projesini hayata geçiriyor.



Sürdürülebilir bir gelecek için ekonomik faaliyetlerin çevre ve toplum konularında gerçekleştirilecek faaliyetlerle bütünlük taşıması artık bir gereklilik. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) de bu misyondan yola çıkarak daha yeşil bir Türkiye için 7 Bölge 7 Orman projesini hayata geçiriyor. ‘Temiz Çevre Temiz Maden’ sloganı ile yürütülen projenin üçüncü etabı ise Adıyaman oldu. İMİB, projenin daha önceki durakları olan Bursa ve Bilecik’ten sonra bu kez 10 hektarlık alanda 20 bin fidan ile Adıyaman’ı yeşillendirmek için harekete geçti.

‘7 Bölge 7 Orman’ projesinin üçüncü etabı olan ve Adıyaman’da düzenlenen ağaç dikme törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, İMİB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Adıyaman’dan projeye destek veren konuklar katıldı.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Tunç Türker, yaptığı konuşmada doğaya karşı sorumlu davranma ilkesinin sürdürülebilirlik kavramının temel esaslarından olduğunu vurgulayarak bu doğrultuda Türkiye’nin farklı bölgelerinde hayata geçirilen ‘7 Bölge 7 Orman’ projesinden İMİB olarak büyük gurur duyduklarını ifade etti.

Ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğin kalkınma sürecinin saç ayakları olduğunu belirten Türker; madencilik sektöründe de sorumlu madenciliğin önemini vurguladı. Türker, ‘Bu projemizle madenciliğin ülke ekonomisine sağladığı katkıyı çevreye katkı ile pekiştirdiğini göstermek ve madenciliğin çevre dostu yönünü vurgulamak istiyoruz. Bunun en önemli örneğini Kut Orman’da görüyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük özel ağaçlandırması olan Kut Orman kurak bir dağ iken 1952-1984 yılları arasında yapılan madencilik çalışmaları ile elde edilen milyonlarca ton kömür, kum ve kil ile ülke ekonomisine önemli bir katma değer yarattı. Madencilik faaliyeti sona erdikten sonra ise bölge rehabilite edilerek doğal yapısına kavuşturuldu’ diyerek sözlerine devam etti.

Tevfik Tunç Türker, ‘Madencilik sektörü olarak, 2013 yılının başından bu yana 4 milyar 178 milyon dolarlık ihracata imza attık ve geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ihracatımızı yüzde 24,5 oranında artırdık. İhracatta gösterdiğimiz başarıyı sorumlu madencilik konusunda da sürdürmek istiyoruz. İMİB olarak Türkiye’de ve sektörümüzde bu bilincin yerleşmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Projenin hayata geçmesinde bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz” diyerek sözlerini bitirdi.

İMİB’in 2011 yılında Bursa’da başladığı ağaçlandırma projelerinin ikincisi 1 Mayıs 2013 tarihinde Bilecik’te hayata geçirilmişti. Proje ile Bilecik’in Osmaneli ilçesinde yanan orman alanının rehabilitasyonu ile bölgeye 20 bin çam fidanı dikildi. Üç ilde yeşermeye başlayan ‘7 Bölge 7 Orman’ projesi ile İMİB daha yeşil bir dünya için çalışmalarına devam edecek.

 


Geri Dön