29 / 03 / 2024

İMSAD, 26. yaşını kutladı!

İMSAD, 26. yaşını kutladı!

İMSAD, 7 Temmuz Çarşamba akşamı The Sofa Otel Nişantaşı’nda düzenlenen kokteylde derneğin 26. yaşını kutladı



İnşaat sektörünün önde gelen isimlerini çatısı altında buluşturan İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), 7 Temmuz Çarşamba akşamı The Sofa Otel Nişantaşı’nda düzenlenen kokteylde derneğin 26. yaşını ve İMSAD Dergisi’nin yayın hayatına başlamasını birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “İMSAD Dergi faaliyetlerimizi ve gündemimizi anlatmamızın önemli bir aracı olacak. 3 ayda bir yayınlanacak olan dergimiz daha ilk sayısında tirajını, ikinci sayısında sayfa sayısını artırmıştır” derken, 26. yılını süren derneğin faaliyetlerini genişleterek devam ettireceğini söyledi.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünün temsilcisi ve yaptığı ekonomik analizlerle Türkiye’nin nabzına ışık tutan İMSAD, 26. yılında yayın hayatına yeni başlayan İMSAD Dergi ile inşaat sanayisinin güçlenmesine ve gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Sponsorluğunu Con-Imex Prefabrik İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin üstlendiği gecede İMSAD üyelerine ve konuklara hitap eden İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “İMSAD olarak sektörün gerçek gücünü ortaya koyabilmeyi ve güç birliğini sağlamayı amaçlıyoruz. 3 ayda bir yayımlanacak İMSAD Dergi’nin de içeriği, hedef kitlesi, pazarlama stratejisiyle bu hedefimize ulaşmada etkili olacağına inanıyoruz. İnşaat sanayisinin güçlenmesine ve gelişmesine katkıda bulunacak bir araç olacak İMSAD Dergi ile sektörün önemli paydaşları da dâhil olmak üzere etkin bir kitleye ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İMSAD üyelerinin bu tarz organizasyonlarda bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunduklarını belirten Turan, “Geleceğin altyapısını hazırlayan, bugünü ve yarını şekillendiren, üretim hacmi, ihracattaki liderliğiyle ülke ekonomisini büyük ölçüde etkileyen bir sektörün temsilcisi olarak bu platformda İMSAD üyeleriyle bir araya gelmekten son derece mutluyuz” dedi.

İMSAD, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Hakkında:
Kurulduğu 1984 yılından bu yana faaliyetini sürdüren İMSAD, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, 2006 yılında yeniden yapılandı. Bu yapılanma sonucunda, sektörü hem yurtiçinde hem de yurtdışında temsil eden İMSAD, sektörün gerçek gücünü ortaya koyabilmek ve güç birliğini sağlamak amacıyla sanayici üyeler yanında sektör derneklerini de üyeliğe kabul etti ve Türkiye’de örneği olmayan şekilde çatı kuruluş olarak örgütlendi. Sektör lideri sanayici kuruluşlar ve derneklerle birlikte İMSAD’ın 20.000 üreticiye ulaşan bir iletişim ağı oluştu.


İMSAD’ın amaç ve hedefleri:
 İnşaat Sektörüne Büyüyen, Karlı ve Sürdürülebilir Bir Gelecek Sağlamak
 Toplum Bilincini Geliştirmek
 Etik Kurallara Uygun İş Yapmayı Özendirmek
 Bütünün Çıkarlarını Gözetmek
 Sektörü Yurtiçi ve Yurtdışında Temsil Etmek

İMSAD, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği:
 CEPMC, Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi Yönetim Kurulu üyesidir.
 YAMTEK, Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi üyesidir.
 YAD, Yapı Araştırma Derneği kurucu üyesi ve Yönetim Kurulu üyesidir.
 TOBB İnşaat Yapımcıları Sektör Meclisi üyesidir.
 Çevre Dostu Binalar Derneği Kurucu ve Yönetim Kurulu üyesidir.
 TSE, Türk Standartları Enstitüsü Yüksek İstişare Komisyonu Başkan Yardımcısı’dır.
Aralık 2007’de Avrupa Komisyonu’ndan ortakları Bulgaristan, Romanya, İngiltere ve Belçika örgütlerine liderlik ederek bir hibe fon projesi alan İMSAD, uluslararası EUbuild Projesinde inşaat sektöründe AB’ye uyum konusunda lider örgüt olarak çalışmalar yapmış ve Projeyi 2009 yılında başarıyla tamamlamıştır.

İMSAD’ın Dernek Üyeleri:
• AGİD Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği
• ASMÜD Asfalt Müteahhitleri Derneği
• ALÇIDER, Türkiye Alçı Üreticileri Derneği
• BACADER Baca İmalatçıları ve Uygulayıcıları Derneği
• BİTÜDER, Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği
• BSD, Bims Sanayicileri Derneği
• ÇATIDER, Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği
• DOSİDER, Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği
• DÇÜD, Demir Çelik Üreticileri Derneği
• İSKİD, İklimlendirme, Soğutma, Klima İmalatçıları Derneği
• İZODER, Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği
• KÜB, Beton ve Harç Kimyasal Katkı Maddeleri Üreticileri Derneği
• PÜD, Polistren Üreticileri Derneği
• PÜKAD, Plastik Profil Üreticileri Kalite Birliği Derneği
• SERKAP, Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği
• TALSAD, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği
• TGÜB, Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği
• TİMDER, Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği
• TUCSA, Türk Yapısal Çelik Derneği
• TUKDER, Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği
• TÜMMER, Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği
• UAB, Ulusal Ahşap Birliği
• XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İMSAD, 26’ncı yılını kutladı

İnşaat sektörünün önde gelen isimlerini çatısı altında buluşturan İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), 26 yaşına bastı. 7 Temmuz Çarşamba akşamı düzenlenen törende derneğin 26. yaşı ile İMSAD Dergisi’nin yayın hayatına atılması birlikte kutlandı.

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, yaptığı konuşmada “İMSAD Dergi faaliyetlerimizi ve gündemimizi anlatmamızın önemli bir aracı olacak. 3 ayda bir yayınlanacak olan dergimiz daha ilk sayısında tirajını, ikinci sayısında sayfa sayısını artırmıştır. Dergi, inşaat sanayisinin güçlenmesine ve gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu yayın bir yerde 26 yıllık çalışmalarımızın bir göstergesi” dedi.

Yayıncılığa girdiler
Törende İMSAD üyelerine ve konuklara hitap eden Başkan Orhan Turan, “İMSAD olarak sektörün gerçek gücünü ortaya koyabilmeyi ve güç birliğini sağlamayı amaçlıyoruz. 3 ayda bir yayımlanacak İMSAD Dergi’nin de içeriği, hedef kitlesi, pazarlama stratejisiyle bu hedefimize ulaşmada etkili olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuşarak dernek için gelecek vizyonu çizdi.
Emlakkulisi


Geri Dön