29 / 03 / 2024

İnebolu Kaymakamlığı 6 bin 375 metrekare arsa sattı!

İnebolu Kaymakamlığı 6 bin 375 metrekare arsa sattı!

İnebolu Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği mülkiyetinde bulunan 6 bin 375 metrekare arsanın ihaleyle satışı gerçekleştirildi. Musa Köyü mevkisinde bulunan 6 bin 375 kare olan arsa, KDV hariç 453 bin lira bedelle İnebolu Belediyesi'ne satıldı.



İnebolu Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda Kaymakam Gökhan Görgülüarslan başkanlığındaki komisyon huzurunda gerçekleştirilen ihaleye tek istekli olarak İnebolu Belediyesi'ni temsilen Belediye Başkanı Engin Uzuner katıldı. Musa Köyü mevkisinde bulunan 6 bin 375 kare olan arsa, KDV hariç 453 bin lira bedelle İnebolu Belediyesi'ne satıldı. 


Belediye Başkanı Engin Uzuner, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihaleye çıkartılan arsanın sanayi alanı olarak kullanılacağını söyledi. Aynı mevkideki diğer parselleri de satın almayı hedeflediklerini belirten Uzuner, "Geri kalan arsaları satın aldığımız takdirde İnebolu'da planlanan liman ile beraber sanayinin gelişeceğini umut ederek, gerekli yatırım yapmaya talip olan liman işletmeci firmalarına bu alanda yer vermeyi taahhüt edeceğiz" dedi. İnebolu Sanayi Sitesi'ni de aynı bölgeye yapmak istediklerini anlatan Uzuner, şöyle devam etti: "Öncelikle sanayi alanı olarak planlanan arsaların imar planını gerçekleştireceğiz. Sadece alınan arsaların değil, oradaki diğer parsellerde bulunan arsalarında alt yapısını hazırlayacağız. Inebolulu hemşehrilerimize söz konusu arsaları tahsis ederek, ilçemizde istihdamın artmasına ve sanayinin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz."


Kastamonu Gazetesi


Geri Dön