29 / 03 / 2024

İnegöl Orhaniye'de yıkım tepkisi!

İnegöl Orhaniye'de yıkım tepkisi!

Orhaniye Mahallesi 2. Çömlekçi Çıkmazında Belediye tarafından yol ve yeşil alan yapılacağı gerekçesiyle evinin bahçesindeki garajı yıkılan vatandaş, yıkım ekiplerine tepki gösterdi.



İnegöl Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Zabıta ve Emniyet ekiplerinin nezaretinde Orhaniye Mahallesi 2. Çömlekçi Çıkmazına giderek, Emine Karakuzu´ya ait 80 metrekarelik bahçe içerisinde yapılan garajı yol ve yeşil alan yapılacağı gerekçesiyle yıkmak istedi. Kapısı ekipler tarafından sökülen garaj, Fen İşleri Müdürlüğüne ait dozerle yıkıldı.


Yıkım sırasında, İnegöl Belediyesinin kendisine ait tapulu 80 metrekare yeri haksız yere hiçbir bedel ödemeden yıktığını belirten Emine Karakuzu, “Benim iki tane yavrum var. Yalnız bir bayanım. Bunu izah etmiş olmama rağmen üç aydan beri kaçak inşaat diyerek beni mağdur ettiler. Şuan haksız yere benim garajımı yıkıyorlar. Açıkçası böyle belediye olmaz. Yalnız bayanı iki tane çocuğuyla belediyenin mağdur etmesi değil, daha fazla yanında olması gerekiyor. Yer benim tapulu malım. 80 metrekare yerimi yol ve park alanı diyerek beni mağdur edercesine yıkıyorlar. Gerekli davayı açtım. Adliyeler resmi tatilde olduğundan dolayı dilekçemi verdim. Buna rağmen belediye beni mağdur ediyor. Bütün herkes AK Partinin yaptığını görsün. İki tane çocuğuyla yalnız bir kadını mağdur ediyorlar” dedi.


“Benim tapumda bu yıkılan yer ahır olarak geçiyor” diyen Karakuzu, “80 metrekarelik alanımı kamulaştırmaya gidiyoruz diyerek hiçbir bedel ödemeden yıkıyorlar. Belediyede gitmediğim kişi kalmadı. Kaçak inşaat diyerek yıkıyorlar. Burası kaç senelik bina. Nasıl kaçak olabilir? Şuanda beni mağdur etmek için kaçak diyerek yıkıyorlar. Benim tapumda bu yıkılan yer ahır olarak geçiyor. Ben 14 senedir burada oturuyorum. Şuan kaçak diyerek yıkıyor. Şikayetçiyim. Belediye dul ve yetimin yanında olması gerekirken, yaptığına bakın. Burada bir tek ben mağdur değilim. Bu çevrede en az 10 tane komşum aynı durumda. 170 metrekare alanı boşaltmaları için 10 bin lira para veriyormuş. Benden sonra sıra diğer komşularıma da gelecek. Şuan yıkıma benden başladılar” şeklinde konuştu.


YIKILAN YER KAMUSAL ALAN

Yapılan yıkımla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise, “Bizdeki mevcut imar planları doğrultusunda, bu kardeşimizin yapmış olduğu garajın bizim arsamızda, yani kamuya ait arsada olduğunu arkadaşlarımız tespit etti. Ve o kardeşlerimiz defalarca ikaz edildi. İkazlar neticesinde bu yerle ilgili tespitte istemiştik. Bu yerle ilgili kardeşimizin herhangi bir tespit yaptırıp, yaptırmadığını da bilmiyorum. Kendisine ait olan kısım şuanda duruyor. Biz orada ada içi yeşil alan park ve yol çalışması yapacağız. Bu çalışmalarla ilgili kamulaştırma işlemlerimiz devam ediyor. Bu kardeşimizin yerinin bir kısmı da yine bizim kamulaştırma yapacağımız alanın içindedir. Şuanda yıkımı yapılan yer tamamen kamuya ait olan yerdir. İmar İşler Müdürlüğündeki yetkili kardeşlerimizden almış olduğum bilgiye dayanarak bunu söylüyorum. Yıkılan yerde müştemilat vardı. O müştemilat kamuya ait alana girmişti. Kamuya ait kısımdaki alanda yıkım yapıldı. Kendi mülkiyetine ait kısım ise tamamen durmaktadır. Ama biz orayla ilgili de kamulaştırma yapacağız. Sadece o kardeşimize ait değil, yanında bulunan alanlarda da kamulaştırma devam ediyor. Kamulaştırma bittikten sonra da yıkım yakılacak. Alan açıldığında Yenice Cami Sokağa doğru yol açılacak. Tek cepheli binalarda çift cephe kazanmış olacak” şeklinde konuştu.


Bursa İnegöl Yıldırım


Geri Dön