20 / 04 / 2024

İngiliz iş adamı Patrick Diter'ın 70 milyon dolarlık şatosu için yıkım kararı!

İngiliz iş adamı Patrick Diter'ın 70 milyon dolarlık şatosu için yıkım kararı!

İngiliz gayrimenkul zengini Patrick Diter'in Fransa'da 70 milyon dolar harcayarak inşa ettirdiği şato için yıkım kararı verildi.



Gayrimenkul zengini olduğu bilinen Patrick Diter'ın, yazılı izin olmaksızın validen sözlü izin alınarak 70 milyon dolara inşa ettiği şatosu için yıkım kararı verildi. 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; Diter, Fransa'nın Provence bölgesinde yer alan kendi adını verdiği ihtişamlı şatonun inşası için 2005-2009 yıllarında yaklaşık 70 milyon dolarlık harcama yapıldı.

Grasse köyünün yakınında bulunan devasa şatonun arazisinde iki helikopter pisti, tuzlu su, yüzme havuzu, çan kulesi ve bitki serasının yanı sıra şarap bağları ve zeytin bahçeleri mevcut. 18 yatak odalı şatoda 15. yüzyıl modeli şöminelerden freskolara kadar birçok lüks eşya var.

Son 15 yıl boyunca arazi dizi seti, düğün mekanı ve geceliği 300 dolar ila 1000 dolar arasında değişen fiyatlarla turistlere konaklama sağlayan bir tatil merkeziydi.

İngiliz iş adamı Patrick Diter ın 70 milyon dolarlık şatosu için yıkım kararı!

Şikayetler üzerine Diter, şatonun inşaatı için valinin ofisinden sözlü izin almış ancak kendisine herhangi bir yazılı resmi izin belgesi gelmeden arazide inşaat çalışmalarına başlamıştı.

Ayrıca iznin sadece ilk başta arazide yer alan 186 metrekarelik çiftliğe yapılacak "küçük bir eklentiyi" kapsadığı da ifade edildi. 

Dahası, milyarderin koruma altında bulunan yeşil alanlara yaklaşık 600 metrelik bir araba yolu inşa ettiği kaydedildi.

İngiliz iş adamı Patrick Diter ın 70 milyon dolarlık şatosu için yıkım kararı!

Diğer taraftan Diter'ın komşuları, şatoda yapılan gürültülü partileri şikayet etti. Fransız Yüksek Mahkemesi'nin kararına göre yıkımın 2022 Haziran'a kadar tamamlanmaması durumunda bu tarihten sonra milyarder her gün 600 dolar para cezası ödemek zorunda kalacak.

Diter'ın avukatıysa kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını açıkladı. 
 


Geri Dön