19 / 04 / 2024

İngiliz James May Lego parçalarıyla gerçek ev yaptı

İngiliz James May Lego parçalarıyla gerçek ev yaptı

İngiliz James May nihayet hayalini gerçekleştirdi; 3.3 milyon Lego parçasıyla iki katlı eksiksiz bir ev yaptı



Lego'yu çok seven ve evinde sürekli bu parçalarla ilginç objeler üreten İngiliz James May sonunda hayalini gerçekleştirdi ve 3.3 milyon Lego parçası kullanarak iki katlı şirin bir ev yaptı. Şimdilik evi `kabaca' bitiren May, banyo ve mutfak eklendiğinde gerçek evden farkı kalmayacağını söyleyerek, "En büyük hayalim, her sabah Lego parçalarının altında uyanmak, ilk onları görmekti, şimdi gerçek oldu, çok mutluyum" diyor.
Lego yetkililerinden yardım almadığını söyleyen May'in aslında şirketin sponsorluğuna ihtiyacı var ama yetkililerle görüşme talebi bir türlü gerçekleşmediği için, kullandığı parçaları kendisi satın almış. Bu işe rekor kırmak ya da gösteriş yapmak için girişmediğini, oyuncakların ve özellikle Lego'nun kendisi için bir tutku olduğunu söyleyen May, "Bu evin güvenli olmadığını söylüyorlar, kimse içine girmek istemiyor. Belki bir müzede sergilenebilir ya da çocuk oyun parkına koyulabilir ama yıktırmam" diyor.

İskeleti kalaslarla sağlam yaptığını anlatan May sadece duvarları Lego'yla ördüğünü, su giderlerinde farklı malzeme kullandığını, evin yeterince sağlam olduğunu anlatıyor. May'in `Oyuncak Hikâyesi' adlı belgeseli de çekilen ilginç öyküsü BBC'de yayımlanacak ve May'in evde geçirdiği zaman izleyicilere aktarılacak. May, evin su alacağından endişeleniyor ama Lego'yu öyle çok seviyor ki bu bile onu engellemiyor.
Radikal


Geri Dön