29 / 03 / 2024

İngiltere'de James Bond filmi çekimlerinde kır evi kül oldu!

İngiltere'de James Bond filmi çekimlerinde kır evi kül oldu!

Çekimler için Surrey bölgesinde kurulan İngiliz kır evi, film gereği pazar gecesi patlatıldı



Uzaktan görüntülenen patlamada, büyük malikâne saniyeler içinde alevler içinde kaldı. Çekim anını gözlemleyen bölge halkı, patlamanın filmin konuk oyuncusu Javier Bardem'in sahnelerinin çekimleri sırasında gerçekleştirildiğini söyledi.

James Bond'a Türk işi aksiyon!
"007 James Bond Skyfall"ın ABD'li yapım ekibi, Adana'da yapılan çekimlerdeki aksiyon sahnelerinde, Uzakdoğu'da özel eğitim almış Türklerden yararlanıyor

Çekimleri Adana'da devam eden "007 James Bond Skyfall"ın Amerikalı yapım ekibi, aksiyon sahneleri için Türk ekipten faydalanıyor. Daha önce "Labirent," "Kaos" ve "Sen Kimsin" gibi Türk yapımı sinema filmlerinin aksiyon yönetmenliğini yapan "Teammax Stunt" isimli Türk firması, ünlü James Bond serisinin son filmi için bir haftadır Adana'da çalışıyor. Filmin 15 dakikalık bölümü için Türkiye'de bulunan firmanın set ekibi, Japonya ve Uzakdoğu'da aksiyon yönetmenliği konusunda eğitim almış. Ekip, aksiyon sahnelerinin yönetmenliğini yaptığı gibi büyük prodüksiyonlarda kendileri de rol alıyor. Ekip, daha önce yaptıkları Türk filmleri ile adlarını duyururken, şirketin ortaklarından Fatih Uğurlu, daha önce de Christian Bale'in "Folowers Of War" isimli filminde Bale'in dublörlüğünü üstlenmişti.

DUBLÖRLER TÜRK
ABD'li yapımcılar ve yönetmen filmin özellikle dublör ve kavga sahneleri için "Teammax Stunt"tan faydalanırken, filmin aksiyon sahnelerinin büyük bir titizlikle ve özveri ile yapıldığı gözlerden kaçmadı. Aksiyon sahnelerinin yaratıcı ekibi, daha önce çektikleri Gökhan Mumcu, Rojda Demirer ve Cemal Hünal'ın rol aldığı "Kaos: Örümcek ağı" filmindeki sahneler ile "James Bond" filmlerini aratmayacak çarpışma ve çatışma sahneleri ile adlarından söz ettirmişlerdi.

Öner Öngün/Sabah


Geri Dön