26 / 04 / 2024

İnşaat ciro endeksi Ocak’ta yüzde 8,6 arttı!

İnşaat ciro endeksi Ocak’ta yüzde 8,6 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi, Ocak ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 30,2 arttı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK)Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplam ciro endeksi Ocak 2021'de aylık bazda yüzde 2,1 artış kaydetti.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi de geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 30,2 yükseldi.

İnşaat ciro endeksi Ocak’ta yüzde 8,6 arttı!

Sanayi ve inşaat endeksleri 

Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, ocakta yıllık bazda yüzde 40,5 artış kaydetti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi de Ocak'ta bir önceki aya göre yüzde 1,7 artış yaşadı.

İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, ocakta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,7 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksinde de bir önceki aya göre yüzde 8,6 yükseliş kaydetti.

İnşaat ciro endeksi Aralık'ta yüzde 3,6 azaldı!


Geri Dön