Sektörel

İnşaat firmaları fiyatlandırmada heyecanlı!

5 milyar dolarlık hacim hedefleyen Tamer Group, Avrupalı yatırımcılarla bir araya geldi. Tamer Group Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tamer, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

BDDK'dan aldığı izinle varlık yönetim şirketi kuran ve 2018 sonuna kadar 5 milyar dolarlık hacim hedefiyle yoluna devam eden Tamer Group, Avrupalı yatırımcılarla masaya oturuyor. 


Görüşmeleri bizzat yürüttüğü ifade eden Tamer Group Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tamer, "Avrupalı yatırımcıların bir kısmı bizim kendilerine sunduğumuz yatırım seçeneklerine sıcak bakmakla birlikte parayı yurtdışında tutmak istiyor. Oysa biz sermayenin ülkemize gelmesini istiyoruz. Bu nedenle seçici davranıyoruz. Doğru yatırımla doğru yatırımcının buluşması için çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.


Varlık yönetiminde de zor durumdaki şirketlerin sorunlarını çözmeye odaklandıklarını söyleyen Tamer şu şekilde konuştu: "Biz bu şirketleri satın alıyoruz. Varlıklarına (asset) bakıyoruz. Öncelikle hedefimiz şirketi, varlıklarını kullanarak kurtarmak oluyor. Gayrimenkullerini değerlendirme aşamasında inşaat şirketimiz devreye girebiliyor. Şirket sahipleri kimi zaman duygusal davrandıkları için girdikleri zor durumdan çıkamıyorlar. Ancak biz duruma dışarıdan, objektif bakıp çözüm üretiyoruz. Bununla birlikte bizim de aşırı hassas olduğumuz bir konu var: İstihdam." 


Piyasada genel olarak kötümser bir hava esmediğini ama sektörel bazda dikkat çekici hareketler gözlendiğini söyleyen Tamer,  "Örneğin turizmde şu sıra işler pek iyi gitmiyor, zora giren şirketlerde artış var" dedi. Zordaki firmaların önemli bir bölümünün de tekstil sektöründe faaliyet gösterdiğini ancak bu durumun piyasanın geneliyle ilgili olmadığını belirten Tamer, "Tekstilciler hep yaramaz çocuklar olmuştur" ifadelerini kullandı.


Son dönemde pek çok inşaat firmasının da sıkıntı yaşadığını gözlediklerini belirten Kemal Tamer son olarak"İnşaatçılar dikkatli olmalı. Çünkü fazla heyecanlılar. Özellikle İstanbul'un Anadolu Yakası'nda kentsel dönüşümde ya da kat karşılığı çalışan firmalar, fiyatlandırmalarda dikkatli olmalılar. Bu alanda faaliyet gösteren firmaların kredilerinin arttığını da gözlüyoruz" dedi.


Dünya