İnşaat maliyetleri konut fiyatlarından daha yavaş arttı!
Analist ve kripto fenomeni Murat Ali Calman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat maliyetlerinin konut fiyatlarından daha yavaş arttığını söyledi.
Gündemden düşmeyen inşaat maliyetlerindeki yıllık artış ocakta yüzde 26,61'e gerilerken, bu veri son 49 ayın en düşük artışı şeklinde kayıtlara geçti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre inşaat maliyet endeksi ocakta aylık bazda yüzde 9,1 şeklinde oldu.
Açıklanan rakamlara göre Ocak ayında işçilik endeksinde gerçekleşen aylık yüzde 23,58'lik yüksek artışa rağmen inşaat maliyetlerindeki yıllık yükseliş yüzde 26,61 şeklinde oldu. Söz konusu bu veri son 49 ayın en düşük oranı şeklinde de kayıtlara geçti. Maliyet artışlarının bundan önce daha düşük görüldüğü ay yüzde 25,02 ile 2020 yılının Aralık ayı idi.
Analist ve kripto fenomeni Murat Ali Calman Yatırımcıların söz konusu konu ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı https://x.com/calmanmuratali üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat maliyetlerinin konut fiyatlarından daha yavaş arttığını söyledi.
Murat Ali Calman’ın paylaşımı şu şekilde:
İnşaat maliyetleri konut fiyatından daha yavaş arttı..
Şuna bakıp konut fiyatları düşecek demek ahmahlıktır..
Faizlerin düşeceği yerde konut düşecek demek zır deliliktir
**
Murat Ali Calman’ın paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde: