23 / 04 / 2024

İnşaat Mühendisleri Odası kuruluşunun 61. Yılını kutladı!

İnşaat Mühendisleri Odası kuruluşunun 61. Yılını kutladı!

İnşaat Mühendisleri Odası kuruluşunun 61. Yılı sebebiyle geleneksel balo gecesi düzenledi. Geceye katılım üst düzeydi. Gecenin sonunda ise Şarkıcı Altay sahne aldı.



İnşaat Mühendisleri Odası, kuruluşunun 61. Yılı onuruna geleneksel balosunu önceki gece The Ness Otel’de gerçekleştirdi. 19 Aralık 1954 yılında kurulması sebebiyle her yıl 19 Aralık’ta kutlanan baloya, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, KOTO Başkanı Murat Özdağ, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Kocaeli Mimarlar Odası Başkanı Arsal Arısal katıldı.


 


İKTİSADİ AÇIDAN ÖNEMLİ BİR MESLEK


Düzenlenen gecede aynı zamanda İnşaat Mühendisleri Kocaeli Şubesi, meslekte 40 ve 25 yılını dolduran meslektaşlarına plaket ve onur belgesi takdim etti. Gecede konuşan İnşaat Odası Şube Başkanı Tolga Ok “İnşaat Mühendisleri Odası yarım asrı geçen ömründe toplumsal saygınlığını her zaman korumaya ve kuşaklar arasında sağlıklı bir köprü kurmayı başarmıştır. İnşaat sektörünün çekirdeğini her zaman mühendisler oluşturmuştur. Gerek sosyal ve gerekse iktisadi açıdan oldukça önemli bir mesleğe sahip olduğumuzu tekrar vurgulamak isterim” dedi.


 


MÜHENDİSLERE SESLENDİ


Başkan Ok konuşmasının devamında İnşaat Mühendislerine seslenerek, “Sizlere ürettiğiniz mesleki değerler için minnettarız. Çünkü biliyoruz ki, yıllarca özveriyle, meşakkatle ve onurla mesleğimizi icra ettiniz. Meslek itibarı korumayı, mesleği etiği savunmayı asli görev saydınız. Sizler medeniyetleri var eden, görünür kılan ve geleceğe aktaran bir mesleği yıllarca onurla uygulamanın yarattığı hazzı ve mutluluğu bugün bizlerle paylaşmak nezaketi gösterdiğiniz için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


 


TEŞEKKÜR ETTİ


Ok meslekte 40.ve 25.yılını dolduran İnşaat Mühendislerine de teşekkür ederek, “Meslekte 40 ve 25 yılını bugün itibari ile tamamladınız. Yaptıklarınız ve emekleriniz için önemli bir teşekkürü fazlası ile hak ettiniz. Biz genç mühendislere her zaman örnek oldunuz. Sizleri kutluyorum. Bu anlamda siz değerli üyelerimize bundan sonraki yaşamınızda da sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum” ifadelerini kullandı.Gecenin sonunda ise Şarkıcı Altay sahne aldı.


 
“İNŞAAT MÜHENDİSİ DEĞİLİM AMA ANLARIM”


Gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “1. dereceden deprem bölgesi olan Kocaeli de inşaat projelerinizde, yapım aşamasında dikkatini yüksek tutmalısınız. Bu kentin alt yapısı, üst yapısı ve estetiğinden İnşaat Mühendislerimiz büyük sorumluluk düşüyor. Yaptığınız projelerde estetiği göz onunda bulundurun. Bir hanımefendinin estetiği ne kadar önemliyse binanın görünümü de o kadar önemlidir. Çevrenin doğal yapısına uyumlu projeler ürettiğimiz takdirde yaşadığımız şehri güzel hale getirmek bizim elimizde. Bizden sonra gelenler Allah razı olsun ne güzel binalar yapmışlar der. İnşaat mühendisi değilim ama anlarım. Alt yapısı, köprüsü yolu hepsi inşaat sektörünün içine girer” ifadelerini kullandı.



VALİ VE BAKAN GEÇ KALDI


Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geceye 2 saat gecikmeli olarak katıldılar. Söz alan Vali Güzeloğlu, İnşaat Mühendisleri Odasına organizasyonlarından dolayı tebrik ederek İnşaat Mühendisliğinin ülkemiz açısından önemli bir dinamik ve zenginlik olduğuna vurgu yaptı. Işık ise, güzide bir topluluğu böyle bir gecede bir araya getirmenin önemine değinerek “Ahilik geleneğinden gelen bir milletiz. Mesleğin kurallarına itaat etmek geleneğimizdir bizim. Türkiye’nin büyümesinde inşaat sektörü lokomotiftir. Türkiye büyümeye devam edecekse inşaat sektöründe de büyümek zorunda. Sizden ricamız yaptığınız projelerde, binalarda, yapılarda medeniyetimizin simgelerini kullanmanız ve yerli malları tercih etmenizdir” dedi. Buket SEZER


 


MESLEKTE 40. DOLDURAN ÜYELER


Yusuf Toraman, Hayri Büyükbudak, Akil Görentaş, Mahmut Gençer, Dursun Meydanlı, Mehmet Gürdal Battal, Gazi Nihan Hacet, Veli Uysal, Arif Öztürk, Arif Uzan, Bülent Erinal, Yahya Raif Önsü, Hamza Aydın, Sadettin Dilaver, Ahmet Balaban, Mehmet Pala Güzelbaş, Fahri Kurtuluş, Sedat Yavuz Alım, Mennan Eyüpoğlu, Osman Nuri Cebe, Mustafa Nadir, Sebahattin Tan, İsmail Hakkı Sancak, Eşaref Emin Güzey, Hasan Yazıcı, Orhan Keskin, Nuri Çelebi, Abdurrahman Nafiz Bal, Ahmet Bedri Sudan, Arif Balyalı, İsmail Mehmet Yerlikaya, Şahin Demirci, Fuat Hisarcıklıkar, Süleyman Aydın, Güler Cebe, Ahmet Dilber, Hüseyin Keskin, Arslan Ertan, Mehmet İhsan Gezen, Salih Okumuş, Osman Demiral, Mehmet Umut Şahin.


 


MESLEKTE 25. YILINI DOLDURAN ÜYELER


Cengiz Tilki, Ahmet Ekşi, Serdar Çakır, Müzeyyen Saygılı, Yüksel Güvercinoğlu, Cevdet Doğan, Vehap Limonci, Mustafa Emin Topaloğlu, Şevki Tayfun Ergün, Fatma Karataş, Hatice Karabağlı, Yeşim Aykaç, Abdurkerim Terzioğlu, Oktay Ok, Levent Mustafa Çapulaş, Murat Saroğlu, Arif Hikmet Kanca, Uğur Ozkay, Zülküf Demiryol, Bülent Koparan, Mustafa Yalçın, Serhan Yüce, Cevat Günay, Yavuz Tekman, Cihat Yücel, Gökhan Yetkin, Raci Kaptan Kolaylı. 


Kocaeli Gazetesi


Geri Dön