25 / 04 / 2024

İnşaat sektörü 15 Temmuz öncesinde rekor satışa ulaştı!

İnşaat sektörü 15 Temmuz öncesinde rekor satışa ulaştı!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminden sonra süreci anlattı. Durbakayım, inşaat sektörünün 15 Temmuz öncesinde tarihinin yüksek satış rakamlarına ulaştığını belirtti.



Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminin Türkiye'nin birlik ve beraberlik konusunda verdiği en büyük sınav olduğunu söyledi. 


Durbakayım, "İçimizdeki hainlerin ortaya çıkmasına neden olan bu girişimde doğrudan veya dolaylı rol alanların tamamen temizlenmesi en büyük ümidimizdir" ifadelerini kullandı. 


İnşaat sektörünün 15 Temmuz öncesinde tarihinin yüksek satış rakamlarına ulaştığını söyleyen Durbakayım, "Kentsel dönüşüm hamlesiyle başlayan bu satışlar, faiz ve vade gibi devlet desteğini alan strateji verilerle daha da artma eğilimine girmişti. Diğer taraftan tüketicinin tasarruflarını değerlendirmek amacıyla seçtiği en güvenilir yatırım araçlarının başında gayrimenkul geliyordu. Tüm bu makro veriler, 15 Temmuz gecesi bir gecede altüst olma noktasına geldi" dedi.


Emlak Konut GYO olmak üzere devletin tüm kurumlarının ekonomiyi canlandırma girişiminin tüketici taleplerini hareketlendirdiğini söyleyen Durbakayım, "Emlak Konut GYO'nun başlattığı tarihi kampanya ile sektör üzerinde dolaşan karabulutlar dağıldı. Birçok kişinin şüpheyle baktığı 2016'nın sonunda 1 milyon 350 bin adetlik konut satışı aşılarak yeni bir rekor kırıldı. Nitekim 2016 sonu itibarıyla sektör tarihinde iki yıl üst üste konut satışı rekoru kırılmış oldu." Çalıştıkları firmalara "birlikte oldukça, bizi hiçbir şey yıkamaz" mesajını verdiklerini kaydeden Durbakayım, "Elbirliği ve vatan sevgisinin her türlü silahlı ve hain girişimlere karşı üstün geleceğini 15 Temmuz gecesi yaşananları örnek göstererek altını çizdik" şeklinde konuştu.


Ekonominin çarklarını daha iyi döndürecek projeleri tek tek devreye aldıklarını belirten Durbakayım, "Kar marjlarını bir kenara bırakarak özveride bulunan vatandaşlarımıza şirket olarak destek vermeye başladık. Teknik Yapı olarak biz de Emlak Konut GYO işbirliği ile yaptığımız projeler dışındaki kendi projelerimizi de bu kampanya kapsamına aldık. Devletin ve özel sektörün her türlü fedakarlığı yapacağını gören konut talep edenler, buna ilgisiz kalmadı. Emlak Konut GYO'nun başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin her ilinde düzenlediği ihalelere sıkı takibe aldık. Geldiğimiz noktada 2017 yılında 2 yeni projemizin satışına başlarken 3'ü İstanbul'da olmak üzere 4 yeni projemizin satış hazırlıklarını son hızda devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı. 



Sabah


Geri Dön