25 / 04 / 2024

İnşaat sektörü lokomotif oldu! 

İnşaat sektörü lokomotif oldu! 

İnşaat sektörünün 2001 ekonomik krizinden sonra Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu anlatan Sur Yapı ve KONUT-DER Başkanı Elmas “İç talep daralsa da yurt dışına açılarak döviz getirmeyi başardık” diye konuştu.



SUR Yapı ve KONUTDER Başkanı Altan Elmas, Türk inşaat sektörünün 20 yılda hızlı bir gelişim gösterdiğini belirtti.  2001 ekonomik krizinden sonra Türkiye ekonomisinin lokomotifi haline geldiğini vurgulayan Elmas “Sektörümüz 300’ün üzerinde alt sektöre katkı sunar hale geldi. Toplam istihdam ve toplam ekonomi içerisindeki payını sürekli artırdı. Lojistik depolar, alışveriş merkezleri gibi yatırımlarla hem perakende sektörünün gelişimine hem de lojistik tedarik zincirinin gelişimine büyük katkı verdi. Turizmden sanayiye, enerjiden ulaşıma kadar hemen her yatırımın bir inşaat süreci var” ifadelerini kullandı. 

Star Gazetesi'nin haberine göre; sektörlerinin Türkiye’siz gelişemeyeceğini anlatan Elmas “Bu sektörsüz Türkiye büyüyemez, gelişemez. Görüldüğü üzere Türkiye inşaat sektörü bu gibi örneklerle birçok sektörün ve alanın var olmasına, kalkınmasına destek veren bir güç konumunda oldu hep. İstihdama önemli katkılar yaptı” ifadelerini kullandı.

Döviz getiriyoruz

Standart üretimden çıkıp, her gün daha yenilikçi, daha farklı projeler üreten bir sektör haline gelindiğini vurgulayan  Altan Elmas, şunları söyledi: “Geçmişe baktığımız zaman, son 20 yıllık sürecin içerisinde, bu konuda çok ciddi kazanımlar elde eden Türk inşaat sektörü, özellikle konut alt sektörleri konusundaki ilerlemeleriyle kendi sektörünü büyütmeye devam etti. Özellikle konutta kalite ve depreme dayanıklılık standartları ön plana çıktı.”

 


Geri Dön