14 / 04 / 2025
fuzul

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm başlıyor!

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye'nin inşaat ekosisteminde dijitalleşme hedefleri doğrultusunda, proje, yapım ve işletme süreçlerinin tamamen dijital platforma taşımak amacıyla çalışmalara başlandığını belirtti.


Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye'nin inşaat ekosisteminde dijitalleşme hedefleri doğrultusunda, proje, yapım ve işletme süreçlerinin tamamen dijital platforma taşımak amacıyla çalışmalara başlandığını duyurdu.

Çalışmalarını sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sektörün de merakla beklediği konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünce, inşaat sektöründe dijital dönüşümün yol haritasına yönelik "Ulusal Yapı Bilgi Modellemesi ( BIM) Entegrasyonu Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Birleşik Krallık Connected Places Catapult (CPC) kuruluşu ile dijital inşaat ve BIM konulu işbirliği programı kapsamında İlbank Sosyal Tesisleri'nde yapılan ve sektör tarafından da merakla beklenen çalıştaya, Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Banu Aslan, İngiltere'nin  Ankara  Büyükelçisi Jill Morris, Birleşik Krallık Türkiye Ticaret Müsteşarı Charles Maguire, akademisyenlerle paydaş kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katılım sağladı.

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm başlıyor!

Aktarılan bilgilere göre inşaat sektörü tarafından da merakla beklenen söz konusu çalıştayda önemli açıklamalar yapan Bakan Yardımcısı Suver, Türkiye'nin dijital inşaat stratejisine yönelik yol haritasının belirlenmesi, sürdürülebilir, verimli ve yenilikçi bir inşaat sektörü oluşturulmasının temel hedefleri olduğunu dile getirdi.

Yaptığı açıklamada ayrıca dijitalleşmenin sosyal, çevresel ve ekonomik faydalar sunduğunu dile getiren  Bakan Yardımcısı Suver, şöyle konuştu:

"İnşaat sektörünün dijital dönüşümü için yenilikçi ulusal stratejiler geliştirilmesi şeklindeki hedeflerimizi belirledik. Sektörün dijital dönüşümünün odağında yer alan ve projelerde zaman, maliyet, kalite ve koordinasyon problemleri için teknolojik çözümler sunan BIM ve araçlarının kullanılmasına yönelik çalışmalara başladık. 

Böylelikle bina yaşam döngüsü boyunca verilerin, üç boyutlu sayısal yapı modelleriyle görselleştirilmesi ve yönetilmesi sağlanmış olacak.”

Bakan Yardımcısı Suver yaptığı açıklamada ayrıca inşaat ekosisteminde dijitalleşmenin artırılmasıyla Türk firmaların Türkiye'deki kamu alımlarının yanı sıra küresel ölçekli projelerde daha çok yer alabileceklerine de  değindi.

 

TOKİ’den Tuzla’ya 769 konutluk yeni proje geliyor!

Ev satarken DASK zorunlu mu?

TOKİ 3 şehirdeki turizm otel imarlı 13 arsayı satışa çıkardı!


Geri Dön