26 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İşsizlik oranı ise eylülde yüzde 11.4’e yükseldi. Hem üretimdeki düşüşe hem de işsizlik oranındaki artışa en büyük etki ise inşaat sektöründen geldi.



TÜİK verilerine göre sanayi yılın son çeyreğine yavaşlamayla başladı. Tüm sektörlerde üretim kaybı gözlemlendi. İşsizlik oranındaki artışa en büyük etki ise inşaat sektöründen geldi.

Hürriyet Gazetesi'nden Şebnem Turhan'ın haberine göre, Hazır beton imalatında istihdam yüzde 32.1, inşaat amaçlı beton ürünlerinin imalatında yüzde 10.1, çimentoda yüzde 18.1, tuğla, karo ve inşaat malzemelerinde yüzde 24.9, cam imalatında yüzde 21.18 azaldı. 

223 bin kayıp

İşsizlikte inşaat sektöründe geçen yıla göre istihdam kaybı 223 bin kişi. Taşeronların kadroya alınması nedeniyle gerileyen idari destek ve hizmet sektörü ile tarımdan sonra en fazla istihdam kaybı inşaatta yaşandı. Gelecek aylarda da inşaat sektöründeki durgunluğun sanayi üretimi ve işsizlik oranına etkisi devam edecek. 

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İşsizlik oranının  oranı ağustos-eylül-ekim aylarında sürmesi bekleniyor. İşsizlik oranı böylece Mart 2017’den bu yana en yüksek seviyesine yükseldi. İşsizlik oranı ağustosta yüzde 11.1, geçen yılın aynı döneminde ise yüzde 10.6 olmuştu. İşsizlik Mart 2017’de yüzde 11.7 olarak açıklanmıştı. 


Geri Dön