26 / 04 / 2024

İnşaat sektörüne standart getirilmeli!

İnşaat sektörüne standart getirilmeli!

MTSO 14 No'lu İnşaat ve Emlak Komitesi Başkanı Hasan Engin, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalar yaptı. Engin, sektöre hareket kazandırılması adına neler yapılabileceğini anlattı.



Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 14 No'lu İnşaat ve Emlak Komitesi Başkanı Hasan Engin, inşaat sektörüne ilişkin beklentilerini anlattı. Engin, belli bir maddi birikime sahip olan herkesin inşaat sektöründe faaliyet göstermesinin önüne geçilmesi adına sektöre standart getirilmesini  istediklerimi söyledi. 


İnşaat sektörünün son birkaç yıldır sıkıntılı bir süreçten geçtiğini hatırlatarak, hareket kazandırılması adına neler yapılabileceğini söyledi. 


Engin şu şekilde konuştu: "İnşaat sektörü belli bir standardı bulunmaması nedeniyle en kolay sektör gözüküyor. İnşaat yapmak için herhangi bir diploma istenmiyor, belge talep edilmiyor. Oysa bu firmalar canımızı emanet ettiğimiz konutlarımızı inşa ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir standart getirmesi, yerel yönetimlerin bu konuya eğilerek işin ehline inşaat izini vermesi gerekiyor. Yoksa diğer sektörlerde elde ettikleri kazanımlarla inşaat sektörüne hobi olarak başlanması can güvenliğini de tehlikeye atıyor." 


Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunun getirildiğini vurgulayan Engin, "Oysa kalıpçıdan demirciye, betoncudan sıvacıya tüm çalışanların yeterlilik belgesi alması zorunlu hale geldi" dedi.


Kent Panorama


Geri Dön