19 / 04 / 2024

İnşaat sektörünün önemli yöneticileri ODTÜ´den mezun!

İnşaat sektörünün önemli yöneticileri ODTÜ´den mezun!

İnşaat sektörünün önemli şirketlerinden Gama İnşaat, Nurol, TAV-Tepe İnşaat, Tekfen ve Yüksel İnşaat´ın yöneticileri ODTÜ´den mezun...



ODTÜ´nün aylık haber dergisi "ODTÜLÜ"de, çoğu 1968 yılında öğrenci olan ODTÜ mezunu Yüksel İnşaat Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Koordinatör Tuna Aksel, Nurol İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Bülent Erdoğan, SET Group Yönetim Kurulu Başkanı Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Adnan İğnebekçili, TAV Yönetim Kurulu Üyesi Tepe İnşaat Genel Müdürü Süleyman Son, Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner, Gama Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Evren Ersü, inşaat sektörü ile üniversitelerini değerlendirdi.

Yüksel İnşaat Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Koordinatör Tuna Aksel, ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü´nden 1972´de mezun oldu. ODTÜ kültürünün oluşmasında, müstakil yerleşkesi bulunan ilk üniversite olmasının çok büyük katkı sağladığını anlatan Aksel, "ODTÜ´de okuyanlarda, gizli, adı konmamış aidiyet bağı oluşur. Nerede bir ODTÜ´lü ile karşılaşsak, hangi dönem, hangi bölüm mezunu olursa olsun konuşabilecek, paylaşabilecek pek çok şey bulabiliriz" diye konuştu.

Şirket olarak ODTÜ mezunlarına öncelik verdiklerini belirten Aksel, "Bunun yazılı bir kuralı yok. ODTÜ mezunlarını çok hızlı uyum sağlayabildikleri için tercih ediyoruz" dedi. Aksel, 68 kuşağının değerlendirmesini yaparken, "Bizim kuşak diğer dönemlere göre daha romantikti. Bizden sonraki dönemdekiler politikleşmeye başladı. Halbuki bizim dönem, Amerikan karşıtlığıyla başlayan, öğrenimle ilgili talepleri olan bir kuşaktı" dedi.

-"DIŞ DÜNYAYLA BAĞLANTISI EKSİK BİR KUŞAKTIK"-
Bülent Erdoğan ise 1968´de ODTÜ´de eğitimine başladı. 1996´da Nurol İnşaat´ta Genel Müdürlük görevini üstlenen Erdoğan, yaklaşık 12 yıl sonra da Yönetim Kurulu üyesi oldu.

ODTÜ´de okurken kariyer planlaması yapmadığını, hedefinin bir an önce iş hayatına girerek mesleğini icra etmek olduğunu anlatan Erdoğan, özellikle inşaat sektöründeki gençlere, mümkün olduğunca uluslararası vizyona sahip kurumsal şirketlerde çalışmalarını, kariyerlerinde sürekliliğe önem vermelerini ve çok sık şirket değiştirmemelerini tavsiye etti.

68 kuşağı olarak ilginç bir yapılarının bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Dış dünyayla bağlantısı eksik bir kuşaktık. Türkiye de dış dünyaya entegre hale ancak 80´lerde gelebildi. Tamamen üniversite kampüsü içinde eğitim gördük ve kendi ürettiğimiz idealist fikirleri kovalıyorduk" değerlendirmesinde bulundu.

-İĞNEBEKÇİLİ-
SET Gruop Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Adnan İğnebekçili, ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü´nden 1971´de mezun oldu.

İğnebekçili, ODTÜ´nün sadece verdiği eğitim kalitesiyle değil, Türkiye´nin ihtiyaç duyduğu çağdaş, yenilikçi, düşünen, sorgulayan, araştıran, hepsinden önemlisi sosyal sorumluluk sahibi, ahlaklı nesiller yetiştirme misyonuna sahip eğitim kurumlarından biri olduğunu, "ODTÜ ruhunun da bu olduğunu" söyledi.

68 kuşağının ülke sorunlarıyla değil tüm dünyanın sorunlarıyla ilgilendiğini, çok okuyup çok tartıştığını belirten İğnebekçili, bugünün gençlerinde bu alışkanlığın olmadığını ifade etti.

-"ÜLKE SORUNLARIYLA FAZLASIYLA İLGİLİYDİK"-
Makina Mühendisliği Bölümü´nden 1971 yılında mezun olan TAV Yönetim Kurulu üyesi ve Tepe İnşaat Genel Müdürü Süleyman Son ise ODTÜ´lülerin eğitim itibariyle araştırmayı ön planda tutan, "Bilmiyorum ama araştırırım" diyen insanlar yetiştirdiğini belirtti.

Şirketlerinin Bilkent Holding´e bağlı bir kuruluş olduğunu ancak hep üst düzey yöneticilerinin ODTÜ´lülerden oluştuğunu ifade eden Son, "Öncelikle tutunacaklar ve sabredecekler. Bu sabır tarafı çok önemli" diye konuştu. Son, 60´lı yıllarda ülke sorunlarıyla fazlasıyla ilgili olduklarını belirterek, "Aramızdan birçok yönetici çıktı, devlette, özel sektörde. İşin yönetimsel tarafına bakıldığında o zamanki ilgimizi hiçbir zaman kaybetmedik. O ilgi bizim her zaman bir yönetimde yer almamızı sağlamış olabilir" dedi.

-"68 KUŞAĞI, ENTERESANDI"-
Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner de Makina Mühendisliği Bölümü´nden 1968´de mezun oldu.
ODTÜ´deki eğitim sisteminin farklılığına değinen Öner, "Bu sistemde her şeyi ezberlemeye lüzum yok, ancak ihtiyacınız olan bilgiyi nerede bulacağınızı size öğretiyor" diye konuştu.

Öner, Türkiye´deki 68 kuşağının çok mücadeleci, memleket konularına çok duyarlı, enteresan bir kuşak olduğunu ifade ederek, "ABD´deki 68 kuşağı denildiğinde aklıma hep Vietnam harbi dolayısıyla Vietnam´a gitmek istemeyen bir grup geliyor. Bizim kuşağımız daha idealistti" dedi.
AA

Geri Dön