28 / 03 / 2024

İnşaat şirketleri, yazlık satış formülleri geliştirdi!

İnşaat şirketleri, yazlık satış formülleri geliştirdi!

İnşaat şirketleri, yazlık almayı ölü yatırım olarak düşünenleri cezbedecek satış formülleri geliştirdi



Kira garantili formüller sayesinde Bodrum, Göcek gibi önemli yazlık beldelerinde alınacak konutlarda yıllık yüzde 10 gibi net kira garantileri elde edilebiliyor. Kira garantili yeni projeler de yolda.
Tatil beldelerinde satın alınan yazlıkların en büyük handikapı 'ölü bir yatırım' olmasıdır. Milyarlarca lira verip alınan yazlıktan ancak yılın birkaç ayı yararlanırsınız. Birçok kişi yazlık almaya bu nedenden ötürü sıcak bakmaz. Ancak yazlık konutlar, inşaat şirketlerinin yeni projelerinde uyguladığı kira garantili formüllerle canlanıyor. Kimi inşaat şirketleri, projelerinde ev sahiplerinin kullanmadığı dönemlerde kiralamasına olanak sağlayan sistemler geliştirdiler. 10 yıl boyunca yıllık yüzde 10 net kira gibi garantiler sunan projeler, şimdilik Bodrum, Göcek gibi yazlık beldelerde bulunuyor.  Ancak yeni projeler de yolda. Öte yandan İstanbul Bomonti'de inşa edilen Rixos Bomonty'den ev alanlar da ister dairesinde kendisi oturacak, isterse işletmesi için Rixos'a kiraya verecek. Karşılığında ise aylık 3-4 bin dolar kira geliri elde edecek.

ZİNCİRİN İLK HALKASI

Bodrum´da Devlet Karakaya tarafından hayata geçirilen Bodrum Bahçeleri isimli proje ile hem yazlık sahibi olmak, hem de yatırım yapmayı düşünenlere yeni bir kapı açılıyor. Bodrum Bahçeleri'nin 3 butik rezidanstan oluşan bir zincir olduğunu söyleyen Devlet Karakaya, bu zincirin ilk halkası olan `´Le Jardin d´Oliviers´ (Zeytin Bahçesi) Haziran 2010´da Yalıkavak´ta açıldığını belirtti. Bahçesindeki zeytin ağaçlarından dolayı `´Le Jardin d´Oliviers´ ismini alan rezidansta 22 oda bulunuyor. Karakaya,  Mayıs 2011´de Le Jardin de Mandarines (Mandalina Bahçesi) ve Mayıs 2012´de Le Jardin de Citronniers (Limon Bahçesi) projelerinde yaşamın başlayacağını açıkladı.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

90 bin liradan başlayan fiyatlarla Bodrum Bahçeleri'nde bir yazlık alıyorsunuz. Yeni yapılmış, dayalı döşeli, 365 gün rezidans hizmeti sağlanan bu yazlıkta yılda 4 hafta kalabiliyorsunuz. 10 yıl boyunca da yüzde 10 net kira geliri elde ediyorsunuz. Yazlık yıllık 9 bin lira net kira geliri sağlıyor. Yanı sıra gayrimenkulünün bakımına para harcamanız gerekmediği için maddi olarak artı bir avantaj daha sağlıyor. Böylece Bodrum Bahçeleri konforunda 4 hafta tatilin keyfini yaşarken, kira gelirinizle de yatırımınızı en iyi şekilde değerlendirmiş oluyorsunuz. Ayrıca mülkün tapusu, devre mülk sisteminin aksine yalnızca size ait oluyor.

Üzüm bağları arasında

Set İnşaat tarafından yapılan Göcek Vineyard projesi 35 villadan oluşuyor.  Fiyatları 140 bin ile 260 bin euro arasında değişiyor.  Projede villa alanlara toplam bedelin yüzde 6'sını 3 yıl içinde geri ödeyebilmeye imkan veren kira garantisi sunuluyor.  Villalar temmuz ağustosta haftalık 700 eurodan kiralanabiliyor. Proje eskiden üzüm bağları bulunan ve üç tarafı doğal çam ormanıyla sarmalanmış bir alanda yer alıyor. Bu arada Set inşaat, yeni projesi Göcek Royal Evleri'nin inşaatına da başladı.

GÜNLÜK 140 DOLARDAN KİRALANACAK

Bomonti'de yer alan Rixos Residences Bomonty'de de Türkiye'de ilk kez Amerika ve İngiltere'de uygulanan bir sistem devreye alınacak. Bu sistemde projeden oturmak için daire alınabildiği gibi, yatırım amacıyla daire alanlar da dairelerini kiraya verip işletmesi için Rixos'a verebilecek. 5 yıldızlı otel oda fiyatlarının 250 dolardan başladığı İstanbul'da projede 90 metrekarelik daire günlük 140 dolardan kiralanabilecek. Dairesini kiralanması için veren yatırımcı aylık 3-4 bin dolar gelire sahip olacak.
Bugün-Selma Şenol


Geri Dön