27 / 04 / 2024

İnşasına başlanmamış yol yapım çalışmaları mecliste!

İnşasına başlanmamış yol yapım çalışmaları mecliste!

Projeleri bitirildiği halde inşasına başlanmamış veya tamamlanmamış yol yapım çalışmaları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, projeleri bitirildiği halde inşasına başlanmamış veya tamamlanmamış yol yapım çalışmalarına ilişkin ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gök, ''Turizm gelirleri ülkemizin en önemli hayat kaynaklarından bir tanesidir. Turistik faaliyetlerin sorunsuz yürütülmesi yerli-yabancı turistlerin ilgisini cezbetmek adına büyük önem taşımaktadır. Turistik bölgelerde bulunan ve sezonda yoğun kullanılan yolların önemli bir kısmının ulaşıma elverişli olmaması, projesi olmasına karşın yapımı tamamlanmamış yollar ve bakıma muhtaç yollar sektör gelirlerine darbe vurmaktadır. Sözü geçen işlerin sezon başlamış olmasına rağmen halen bitirilmemiş olması turizm ve yan sektörlerinde hayal kırıklığı yaratmaktadır'' diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün soruları:
1. Projeleri bitirilmiş olmasına rağmen inşasına başlanmamış kaç adet yol yapım çalışması bulunmaktadır?

2. Planlanması tamamlandığı halde tadilatına halen başlanmamış ve tadilatına başlandığı halde bitirilememiş kaç kilometre yol bulunmaktadır?

3. Turistik bölgelerde henüz proje aşamasında bulunan yollar kaç kilometredir?

4. 2014 - 2019 yılları arasında turistik bölgelerde bulunan yolların yapımı ve tadilatı için kullanılan bütçeleri yıllık temelde açıklar mısınız?

5. 2014 - 2019 yılları arasında Nisan - Ekim ayları aralığında turistik bölgelerde kaç adet trafik kazası gerçekleşmiştir? Sözü geçen kazalarda yaralanan ve hayatını kaybeden kişilerin sayılarını açıklar mısınız?


Geri Dön