18 / 04 / 2024

İntaş Sarı Evler'in yüzde 60'ı satıldı!

İntaş Sarı Evler'in yüzde 60'ı satıldı!

Sarı Evler projemizin yüzde 60'ını, Bodrum Çamlı Konaklar projemizin de yüzde 75'ini sattık



En büyük mutluluğumuz 40 yıllık müşterilermizin bugün de gelip çocukları için İntaş'tan ev alması..

İNŞAAT, otelcilik, sinema işletmeciliği ve spor merkezi işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteren Fehmi Yılmaz Şirketler Grubu'na bağlı İNTAŞ İnşaatçılar Sosyal Şehircilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fethi Yılmaz, "Türkiye'de site kavramı yerleşmemişken, İstanbul Anadolu yakasında Kızıltoprak, Kozyatağı, Sahrayıcedit ve Çamlıca'da bugün de İNTAŞ adıyla anılan siteler yaptık. Halen Sarıgazi'deki Sarıevler ve Bodrum-Gündoğan'da Çamlı Konaklar projemizi yürütüyoruz" diyor.

FEHMİ Yılmaz Şirketler Grubunun bünyesindeki İNTAŞ İnşaatçılar ve Sosyal Şehircilik San. Tic. A.Ş.'nin temellerini 1963'te atan Fehmi Yılmaz, bugün de oğulları ve torunlarıyla yoluna devam ediyor. Bugün, üç kuşak bir arada, işlerin başında olan Yılmaz ailesi, inşaat sektöründe yaklaşık yarım asırdır sürekli proje geliştiriyor. Grubun kurucusu Fehmi Yılmaz, 1970'li yıllar boyunca henüz Türkiye'de sosyal konut ve site kavramı tam yerleşmemişken, İstanbul Anadolu yakasında Kızıltoprak, Kozyatağı, Sahrayıcedit ve Çamlıca semtlerinde, bugün de hâlâ İNTAŞ adıyla anılan konut sitelerini hayata geçirdi, bugüne kadar binlerce aileyi ev sahibi yaptı.

En büyük uçak hangarını yaptık

Fehmi Yılmaz Şirketler Grubu, inşaatın yanı sıra otelcilik, sinema işletmeciliği ve spor merkezi işletmeciliği gibi alanlarda faaliyet gösterse de, grubun amiral gemisi olan şirket, İntaş. Konut sektörünün yanı sıra uzun yıllar devlet kurumlarına taahhüt işi de yapan İNTAŞ A.Ş., Türkiye'nin en büyük uçak hangarını İzmit Cengiz Topel Havalimanı'nda inşa etmiş. Yarım asra yaklaşan inşaat sektörü deneyimiyle Fehmi Yılmaz'ın en büyük mutluluğu, 30 yıl önce ev sahibi yaptığı müşterilerinin bugün de gelip çocukları için konut satın almaları.

Projeleri özkaynaklarla yapıyoruz

İntaş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fethi Yılmaz, İNTAŞ A.Ş.'nin, ürettiği tüm projelerin tamamına yakınını özkaynaklarıyla finanse eden bir inşaat şirketi olduğuna dikkat ediyor, makine parkuru ve istihdam ettiği işgücüyle yılda yaklaşık 50 bin metrekare inşaat üretebilme potansiyeline sahip olduğunu söylüyor. "Bir projeyi bitirmeden diğerine başlamıyoruz" diyen Fethi Yılmaz, inşaat sektörü ve kendi projeleriyle ilgili sorularımıza şöyle yanıt verdi:

- Bugüne kadar kaç aileyi konut sahibi yaptınız?
Fethi Yılmaz: 1963'ten beri, babam Fehmi Yılmaz'dan üçüncü kuşağa, yaklaşık 3 bin aileyi ev sahibi yaptık. Binlerce kişiyi daha konut sahibi yapabilmek için canla başla çalışmaya devam ediyoruz.

Yüzde 40'ını eski müşteriler aldı

- Eski projelerinizden ev sahibi olanların yeni projelerinize ilgisi nasıl?
Fethi Yılmaz: İNTAŞ A.Ş., müşteri sadakati konusunda çok şanslı bir firma. Yılların emeğinin karşılığını eski müşterilerimizden kat kat fazlasıyla alıyoruz. Babam her zaman, "40 yıl önce evlenirken bizden konut alanlar bugün çocuklarını evlendirirken de İNTAŞ projelerine yöneliyorlar" diye gurur duyar. İNTAŞ'ta bayrağın Fehmi Yılmaz'dan üçüncü kuşağa gelmesi gibi babaları Fehmi Yılmaz'dan konut alan çocuklar bizlerden alıyor. Dairelerimizin yüzde 40'ını reklam kampanyalarına başlamadan kulaktan kulağa yayılarak eski müşterilerimize satıyoruz.

Konut alacağınız firmanın geçmişini çok iyi öğrenin

BİRİKİMLERİNİ değerlendirmek isteyen, ancak konut almada çekimser kalan tüketicilere de seslenen Fethi Yılmaz, şu ifadeleri kullanıyor: "Piyasada çok yüksek miktarlarda konut arzı var. Her iki tarafın buluşabilmesi için inşaat firmaları ve finans kurumları çok güzel adımlar attı. Şu anda konut fiyatları 'taban' düzeyinde, banka faizleri de tarihin en düşük seviyelerinde. İçinde bulunduğumuz günleri konut almak için en uygun zaman olarak niteleyebiliriz. Tüm tüketiciler satın alma kararını vermeden önce firmanın geçmişini, daha önceki projelerinin zamanında teslim edilip edilmediğini, teknik şartnameye uygun olarak tamamlanıp tamamlanmadığını iyice araştırmalı. Birçok proje maketten satışa sunuluyor. Konut almak isteyen tüketicinin proje tamamlandığında hayal kırıklığına uğramaması için firmayı iyi tanıması, bitmiş projelere yönelmesi, satın alacağı konutu bire bir görerek almaya karar vermesini daha doğru buluyorum."

Sarı Evler projemizle kriz yılını iyi geçirdik

- Krizde nasıl farklılaşmak gerekiyor?
Fethi Yılmaz: Kriz dönemlerinde tüketiciye konut satabilmede etkili olan tek faktör, konut fiyatıdır. Geçen yılki krizde fiyat düşürerek toplam kârından feragat eden şirketlerin yüzü güldü. Konut arzının fazla olması ve yüksek rekabet ortamından dolayı düşen fiyatlarla kazanan taraf, krize rağmen tüketici oluyor. Biz de Sarı Evler projemizde yaptığımız fiyat düzenlemeleri, sıfır peşinatla ödeme ve düşük faizli banka kredili kampanyalarla kriz dönemini iyi geçirdik. Son günlerde oluşmaya başlayan hareketlilik devam ederse çok daha parlak günler gelecektir.

Sarı Evler'in yüzde 60'ı Bodrum-Çamlı Konaklar'ın yüzde 75'ini sattık

- İntaş A.Ş., 2009'da hangi projelerde, ne gibi sonuçlara ulaştı? Kaç konut sattınız?
Fethi Yılmaz: 2009 bizim için güzel geçti. Krizden dolayı tabii ki satışlarımız etkilendi. Sarı Evler projemizin yüzde 60'ını, Bodrum Çamlı Konaklar projemizin de yüzde 75'ini sattık.

Şişirilmiş fiyatlı değil hemen teslim ve uygun fiyatlı daire satıyoruz

- Ne gibi ödeme avantajları sunuyorsunuz? Anlaşmalı bankalarda faiz oranları nedir?
Fethi Yılmaz: Bizim ödeme avantajımız, fiyatımız aslında. Müşterilerimize şişirilmiş fiyatlardan oluşan listeler sunmuyoruz. Reel ve uygun fiyatlı olan dairelerimizi anlaşmalı bankalarımızdan ucuz krediler kullandırarak satıyoruz. Kendi bünyemizde vade seçeneği sunmuyoruz. Banka kredisi kullandırdığımızda konut teslimini hem İNTAŞ olarak biz, hem de banka garanti etmiş oluyor. Tüketiciler bankalarla anlaşması olan firmalardan konut alırken emin ve rahat olabilir. Şu anda 60 ay vade için faiz oranımız aylık yüzde 0.87, 120 ay vade için ise aylık yüzde 0.93.

Sarı Evler'de 1446 lira taksitle hemen teslim 97 metrekarelik 2+1

İNTAŞ A.Ş.'nin, İstanbul Sarıgazi'de, 63 bin 500 metrekare (63.5 dönüm) arazide hayata geçirdiği Sarı Evler projesinde, dairelerin 480'i tamamlandı, diğer 240 dairede ise ince işler tamamlandı, satılan dairelerin anahtarları hemen teslim ediliyor. Toplam 720 daireden oluşan Sarı Evler, çevre düzenlemesi dahil, her yönüyle tamamlanmış bir proje ve sitede yaşam tüm hızıyla sürüyor. İNTAŞ A.Ş.'nin proje üretim yaklaşımını, 'her projeye tam anlamıyla odaklanıp proje tamamen bitmeden diğer projeye başlamamak' olarak niteleyen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fethi Yılmaz, "Babamız Fehmi Yılmaz'ın uzun yıllara dayanan iş tecrübesinden öğrenilen en önemli iş prensibi bu" diyor.

3+1'ler 169 bin lira

Şantiyeden uzakta olmak yerine, proje tamamlanıncaya kadar her tür detayla bizzat şantiyede bulunarak ilgilendiklerini söyleyen Fethi Yılmaz, "Böylece inşaatın tüm güzelliklerine, zorluklarına ve en önemlisi anahtarını teslim alan ailenin mutluluğuna şahit oluyoruz" ifadesini kullanıyor ve Sarı Evler projesi hakkında şu bilgileri paylaşıyor:

- Sarı Evler'in yapımına 2007'de başlandı.

- Toplam 720 konutluk sitede son olarak yaklaşık 240 daire satışta.

- 6'şar katlı 30 bloktan oluşan sitede bugüne kadar 420 daire teslim edildi, 330 aile yaşıyor.

- Geniş yeşil alanlar olan sitede, zemin dairelerde bahçe kullanım imkanı var.

- Alanları 97-205 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1, 3+2 ve 4+2 tiplerinde daireler var.

- Tüm çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

- Sitede tenis kortu, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, açık ve kapalı yüzme havuzu yer alıyor.

- Sarı Evler'de 2+1 daire fiyatları 139 bin TL'den başlıyor.

- 3+1 daireler 169 bin TL'den başlıyor.

- 3+2 dubleksler 215 bin lira ila 277 bin TL, 4+2 dubleksler 254 bin lira ila 330 bin TL arasında.

- Yüzde 25 peşinatla 60 aya yüzde 0.87, 120 aya yüzde 0.93 faiz uygulanıyor.

- 139 bin TL'ye satılan konut için peşinatlar 34 bin 750 TL'den, taksitler 1446 TL'den başlıyor.

İntaş, Bodrum'da da 4 mevsim yaşanacak villa sitesi yaptı

İNTAŞ, Bodrum'un en sakin ve huzurlu koylarından Gündoğan'da da, her biri özel peyzajlı, bahçeli ve deniz manzaralı 60 dubleks villadan oluşan Çamlı Konaklar projesini hayata geçirdi. 4 mevsim yaşanabilir özelliklerde tasarlanan villaların hepsi 4+1. Her odası banyolu, toplam 192 metrekare olan villalar, yerden ısıtma sistemi ile ısıtılıyor. Maksimum güvenliği sağlamak için siteye tek noktadan giriş yapılıyor ve 24 saat güvenlik hizmeti sunuluyor.

Tenis kortu, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, açık ve kapalı yüzme havuzlarının yer aldığı site toplam 65 bin metrekare alan üzerinde kurulu. Bodrum'a 15 dakika, Bodrum-Milas Havalimanı'na 30 dakika uzaklıktaki Çamlı Konaklar'ın en büyük özelliği müstakil bahçeli villalardan oluşması. Ortalama 500'er metrekare bahçesi olan villalarda şömine de var. Çamlı Konaklar'da fiyatlar villaların konumuna bağlı olarak 250 bin dolar ile 440 bin dolar arasında değişiyor. Yüzde 40 peşinat alındıktan sonra kalan tutar vade farksız dolar bazında 30 ay taksitlendiriliyor. Bunun dışında anlaşmalı bankalardan da 120 aya varan vadelerde kredi kullanılabiliyor. Tüm villalar bitmiş durumda, hemen teslim ediliyor.

0 216 429 82 82
www.sarievler.com


Geri Dön