18 / 04 / 2024

Intercontinental Group, Via Otel'i bünyesine kattı

Intercontinental Group, Via Otel'i bünyesine kattı

Kurtköy'deki Via Otel'i Crowne Plaza'ya dönüştüren Intercontinental Group Başkan Yardımcısı Peter Vermeer, 6 otel daha açacaklarını söyledi



Intercontinental Hotels Group (IHG) Türkiye'deki büyüme planları çerçevesinde Anadolu Yakası'nın en büyük kongre otellerinden Via Otel'i bünyesine kattı. The World of Viaport yatırımı bünyesinde bulunan Via Otel, imzalanan 20 yıllık franchise anlaşmasıyla grubun markalarından Crowne Plaza adını aldı. IHG Başkan Yardımcısı Peter Vermeer, Türkiye'de 6 otelin anlaşmasının daha yolda olduğunu açıkladı. Vermeer, şu anda İstanbul, İzmir,  Ankara  ve Antalya'da 4 otelleri olduğunu söyleyerek Holiday Inn markasıyla Bayrampaşa ve Harbiye'de, Holiday Inn Express markalarıyla ise Altunizade'de, Crown Plaza markasıyla ise Bursa'da otel açmak için anlaşma imzaladıklarını, iki yeni otel için ise görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Vermeer, Mersin, Trabzon gibi şehirleri incelediklerini belirterek, "Büyükşehirlerden sonra Konya, Mersin, Trabzon,  Adana  gibi ikincil kentlerde de otel açma fırsatlarını değerlendireceğiz" diye konuştu.

'Asıl kentsel dönüşüm bu'
Viaport'un yatırımcısı Bayraktar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Bayraktar, toplam 220 milyon euroluk yatırım yaptıklarını söyleyerek, kentsel dönüşümün gündemde olduğu şu günlerde yaptıkları yatırımın en büyük kentsel dönüşümlerden biri olduğunu belirtti.
Sabah/Dilek Taş

 


Geri Dön