24 / 04 / 2024

İşçiler Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflasını istedi!

İşçiler Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflasını istedi!

Uzun seneler boyunca İstanbul Ticaret Odası’nın başkanlığını gerçekleştiren Mehmet Yıldırım’a ait Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflası talep edildi.



İşçiler Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflasını istedi .Hüriryet'te yer alan habere göre, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ndeki dava, mahkeme kararıyla alacaklı olan 10 işçi ismine açıldı. Davada yer alan bilgilere göre, 80 kadar işçi, 3 sene önce, alacak bedelleri ödenmeden işten çıkartıldı. İşçiler, ödenmeyen maaşlarının dışında  kıdem ve ihbar tazminatlarının verilmediğini iddia ederek, iş mahkemelerinde dava açtı. Açılan davada mahkeme, Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’yi haksız buldu. Mahkeme kararlarında, işçilerin tazminatlarının faizleriyle beraber ödenmesine karar verildi.

İşçiler Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin iflasını istedi!

İşçiler, mahkeme kararı sonrasında kendilerine ödemelerin gerçekleştirilmesi için şirket yetkilileri ile konuştu fakat yanıt olumlu olmadı. Durum böyle olunca da işçiler icra takibi başlattı. Yıltaş İnşaat Turizm AŞ  takiplere itiraz etmedi. Yapılan icra takipleri sonrasında geçtiğimiz aylarda otelde haciz işlemi gerçekleştirildi. Hacizden de bir sonuç elde edemeyen işçiler bu defa, doğrudan iflası istemiyle yeni bir dava açtı. Toplam 10 işçi adına açılan dava dilekçesinde imzası yer alan  Av. Av. Bekir Mushap Kılınç, Yıltaş İnşaat Turizm AŞ’nin  iflasına karar verilmesini istedi. 

İTO’DA 15 SENE BAŞKANLIK YAPMIŞTI

İflas davasıyla gündeme gelen otel 20 sene önce İstanbul Şile’de hizmete açılmıştı. Toplam 165 odaya sahip olan oteli, mülkeyetin de sahibi olan Yıltaş İnşaat Turizm AŞ işletti. 2018 yılının sonuna doğru ise söz konusu otelin işletmesi başka firmaya verildi. Gerçekleştirilen işletme devrinden bir süre sonra da otelin mülkiyeti başka bir firmaya satıldı. Mehmet Yıldırım 1990 yılından 2005 yılına kadar İstanbul Ticaret Odası başkanı olarak görev yaptı. Mehmet Yıldırım, şimdilerde Formula I yarışlarının da gerçekleştirildiği pistlerin olduğu bölgeye ilişkin projenin de mimarları arasında bulunuyor.


Geri Dön