18 / 04 / 2024

İşte FuzulEv Sistemi'nin detayları!

İşte FuzulEv Sistemi'nin detayları!

Fuzul Ev, ayda bir liradan başlayan taksitlerle ev sahibi yapıyor. Küçük birikimleriyle faiz ödemeden ev sahibi olmayı hayal edenler bugünlerde Fuzul Ev'in yolunu tutuyor...



Fuzul Ev, ayda bir liradan başlayan taksitlerle ev sahibi yapıyor. Küçük birikimleriyle faiz ödemeden ev sahibi olmayı hayal edenler bugünlerde Fuzul Ev'in yolunu tutuyor. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan vekili ve Fuzul Ev Genel Müdürü Eyüp Akbal, günde ortalama üç bin kişinin bilgi almak için müracat ettiği Fuzul Ev Sistemini anlattı.


Hangi sloganla yola çıktınız? 

'Önce Ev'lenmek isteyenler, buraya kadar, kiracılık bitti' sloganıyla yola çıktık. 22 yıllık tecrübemizle Türkiye'nin her yerinde faizsiz, peşinatsız veya ara ödemesiz seçeneklerle kiradan kurtulmak, kendi evine taşınmak isteyenler artık Fuzul Ev'i tercih ediyor. Bizler de 'Yeni evinize giden en kolay yol Fuzul Ev'den geçiyor' diyoruz. 


Kimlere hitap ediyorsunuz? 

Bugüne kadar A ve B grubu gelir sahiplerine 5 bin tane evin anahtarını teslim ettik. Artık sıra C ve D grubu gelir sahiplerine'geldi. 


Sistemde hangi seçenekler mevcut? 

4 seçeneğimiz bulunuyor. Arzu edenler çekilişli kira destekli sistemi tercih ediyor. Bu seçenekte grup üyelerinin desteğiyle, çekilişe katılanlar, faizsiz, vade farksız ev sahibi olabiliyor. Vade ortası sistemde ise evin anahtarını çekilişsiz ve peşinatsız bir şekilde vade ortasında teslim ediyoruz. Peşinatlı erken teslim sisteminde, peşinatını ödeyenler evini daha erken alma imkânına kavuşuyor. 

Sunduğumuz ara ödemeli sistemde ise çözüm ortaklarımız sadece ara ödeme yaparak evinin anahtarını daha erken alabiliyor. 


Sisteminiz Toki ve Emlak Konut'a rakip olacak bir yapıda mı? 

Biz devlete rakip olamayız. Çünkü devletin bu kurumları oldukça güçlü yapılar. Tabi ki devlet kurumlarının başta KDV oranları olmak üzere ellerinde tuttuğu avantajlar var. Onlara uygulanan KDV oranı yüzde 1 iken özel sektöre yüzde 18 KDV uygulanıyor. Bu farkla rekabet yapmak mümkün değil. Buna rağmen güven esaslı, profesyonel ve seri işleyen bir yapıyla insanları ev sahibi yapmak için çalışıyoruz. 


Sizi ağırlıklı olarak aileler mi tercih ediyor? 

FuzulEv'i daha çok yeni evlenecek olanlar tercih ediyor. Orta gelirin altında olan ailelerin oldukça meraklı bir şekilde bizleri arayıp hayırlı sonuca ulaşmak istediklerini gördük. Biz onlar için alternatifler de sunuyoruz. Ayrıca belli gelir seviyesinde olanlara da kendi projelerimizden ev sahibi yapıyoruz. Evini değiştirmek isteyenler kadar parasının gücünü görmek isteyenlerin de bizi tercih ettiğini söyleyebilirim. 


En çok tercih edilen taksit uygulamanız hangisi? 

Biz müşterilerimizi çözüm ortağı olarak görüyoruz. Aileler en fazla 80 ve 100 ay taksitlendirmeyi tercih ediyorlar. 


Sistemin uygulanmadığı illerdeki vatandaşlara nasıl yardımcı oluyorsunuz? 

Bizim kapımız ülkemizin dört bir yanından ev sahibi olmak isteyenlere açık. Bu noktada interneti en önemli iletişim aracı olarak görüyoruz. İnternet üzerinden yapılan başvuruları da değerlendiriyoruz. İstanbul dışındaki vatandaşlarımızın her türlü sorusuna anında cevap veriyoruz. Yeter ki vatandaşlar ne alacağını bilsin. Biz değerleme uzmanlarımız dahil onlar nerede olurlarsa olsunlar ulaşıp ev sahibi olmaları için gerekli işlemleri yapmaya hazırız. 


Satış sürecinde faiz uygulanıyor mu? 

Hayır uygulanmıyor. Bu sistemin en avantajlı yönü faizsiz olmasıdır. Faize inanç noktasında karşı olanlarla, faizin orta ve dar gelirli vatandaşların belini büktüğü tecrübesini yaşayanlar Fuzul Ev aracılığıyla ev sahibi olabileceklerini öğrenince tereddütleri ortadan kalkıyor. Zaten ana hizmet gayemiz de bu. 



Ödeme seçenekleriniz neler? 

Ödeme seçeneklerini müşterimizle birlikte belirliyoruz. Biz de 40 aydan 120 aya uzanan esnek bir ödeme modeli var. Herkesin gelirine göre hesaplama yapıyoruz. 

Düşük rakamlarla başlayıp ara ödemeli ya da sonradan artan ödeme seçeneklerimiz de mevcut. En az 4-5 seçenek sunuyoruz. İnternetten hesaplama modelini paylaşıyoruz. 4 yıllık da tercih edenler oluyor, 6 yıllık da ama biz kimseyi boş çevirmemeye gayret ediyoruz. 


En yakın teslim tarihi nedir? 

Alacağı evi tespit eden ve bizlerle mukavele imzalayan vatandaşlarımız en geç mukavelede yazan vadenin yüzde Bl'lik bölümü geçtiğinde evinin anahtarını almış oluyor. 


Oturduğu evi satıp yenisini isteyenlere yardımcı oluyor musunuz? 

100 bin değerinde evi olan bir vatandaş, 150 bin liralık bir ev satın almak istiyorsa biz hem o evin satışında hem de yeni evin alınmasında yardımcı oluyoruz. Yeter ki, bize teminat verilsin. 


Çekilişli seçenek nasıl işliyor? 

Çekilişli gruptan ev almak isteyenler ödeyebileceği vade miktarına göre en uygun grubu seçiyor ve o gruba dahil oluyor. Gruplar ise 40,60,80,100 ve 120 kişiden oluşuyor. Gruba katılan kişi sayısıyla vade süresi aynı oluyor. Her ay yapılan çekilişle, gruplara dahil olan bir kişi ev sahibi oluyor. Çekiliş sonucunda en son ev sahibi olan grup üyesi son aya kadar beklemiyor. 

Evini vadenin yarısında almış oluyor. 


Kira yardımı yapılıyor mu? 

Çekilişle ilk aylarda ev sahibi olanlar; grupta yer alan diğer çözüm ortaklarına belli bir oranda kira yardımı yapıyor. Konutu çıkmayanlar, her ay alacakları kira yardımı sayesinde taksitlerini sürekli azalarak ödüyor. Ödenen tüm taksitler ise faizsiz oluyor. 


Mehmet Canıtatlı-Yeni Akit


Geri Dön