18 / 04 / 2024

Isı kaybı nedeniyle 5 milyar lira pencereden uçuyor!

Isı kaybı nedeniyle 5 milyar lira pencereden uçuyor!

TRAKYA Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, yaptığı açıklamada, yapılarda cam seçiminin önemi ve ürün çeşitliliği konularında turizm ve inşaat sektörü temsilcilerine yönelik "Trakya Cam Akademisi Buluşması" düzenlendiğini söyledi...



Trakya Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, binalarda pencerelerden kaynaklanan ısı kayıplarının yılda 5 milyar liranın havaya uçmasına neden olduğunu söyledi. 


TRAKYA Cam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu, yaptığı açıklamada, yapılarda cam seçiminin önemi ve ürün çeşitliliği konularında turizm ve inşaat sektörü temsilcilerine yönelik "Trakya Cam Akademisi Buluşması" düzenlendiğini söyledi. 


Enerji tasarrufunun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli gündem maddesini oluşturduğunu ve enerji tasarrufunda binalardaki cam ve yalıtımın etkin rol üstlendiğini dile getiren Şapoğlu, en ucuz enerjinin tasarruf edilen enerji olduğunu kaydetti. Trakya Cam olarak binalarda canı ve yalıtım ile enerji tasarrufu sağlanması konusunda toplumsal bilinci artırmaya yönelik etkinlikler düzenlediklerini projenin anlatan Şapoğlu, Türkiye'nin ihtiyacı olan enerjinin yüzde 74'ünü ithal ettiğini bildirdi. Kullanılan enerjinin üçte birinin de binalarda tüketildiğine dikkati çeken Şapoğlu, "Binalardaki ısı kayıplarının yüzde 30'u pencerelerden kaynaklanıyor. Enerji tasarrufu sağlamayan camlar nedeniyle oluşan enerji kaybıyla her yıl 900 okul, 300 hastane, 550 yurt veya 75 bin konut yaptırabileceğimiz 5 milyar lira havaya uçuyor" dedi. Şapoğlu, doğru cam seçimleriyle sadece ısınma değil, iklimlendirme giderlerinde de tasarruf sağlandığını ve bu yöntemle işletme giderlerinde tasarruf sağlanırken, karbon salımı azaltılarak temiz bir dünya yaratılmasına katkıda bulunulduğunu söyledi. 


Ticari Hayat 


Geri Dön