26 / 04 / 2024

İskender ve Adil Dilek kardeşler Şişli'de Radisson Blu Otel açacak!

İskender ve Adil Dilek kardeşler Şişli'de Radisson Blu Otel açacak!

Çeşme Sheraton'la adını duyuran turizmin dâhi ikilisi İskender ve Adil Dilek kardeşler, İstanbul'a 350 milyon TL'lik yatırımla giriş yaptı. İskender ve Adil Dilek kardeşler İstanbul'da iki otel yatırımı yaptı...



Turizmde 'promosyonun dâhi çocukları' olarak nitelendirilen İskender ve Adil Dilek kardeşler, İstanbul'da 350 milyon dolar değerinde iki otel yatırımı yaptı. Geçen hafta Pera'nın ilk 5 yıldızlı oteli Radisson Blu'yu açan kardeşler, aynı zamanda bölgeye en büyük spa salonunu kazandırdı. Dilek kardeşler şimdi de kasımdaki Şişli Radisson Blu açılışına hazırlanıyor. Aile bu yatırımla turizmde toplam bin yatak kapasitesine ulaşmış olacak. Şişli Radisson Blu ilginç mimarisiyle önümüzdeki dönem İTÜ ve Yıldız Teknik Üniversitesi müfredatına girecek kadar iddialı bir yapı. Dilek Holding'in 2015 ajandasında ise Marmaris var. Farklı bir zincir markayla resort otel açma kararı alan holding, yatırım tamamlandığında üç farklı dünya zincirini aynı anda yöneten ilk turizm grubu unvanını alacak. 


PERA'YA 100 MİLYON DOLAR 

Pera Radisson Blu, 100 milyon dolarlık yatırım değeriyle Dilek kardeşlerin İstanbul'daki ilk gözağrısı. Radisson Blu Şişli ise 250 milyon dolara mal olacak. Dilek Holding, turizm sektöründe 700 kişi istihdam ediyor. 


Gezi etkisi geçti, % 50 doldu 

Radisson Blue Pera'da ne gibi yenilikler var? 

40 yıllık Hamdi Et Lokantası terasımıza ilk şubesini açıyor. 


Turizmin Gezi Parkı'ndan etkilendiği bir dönemde Pera'da otel açtınız... 

İlk günler etkiledi, şimdi otelin yarısı dolu. Her şey geçiyor, Taksim ve Şişli İstanbul'un turizmde öne çıkan bölgeleri. Bu hiçbir zaman da değişmeyecek. Bizim başarımız ise franchise olarak bu işi Türkiye'de en iyi yapan grup olmamız. Çeşme gibi bir yerde mucizeler yarattık. 


Şişli Radisson dünyada bir ilk

RadIsson Blu Şişli, inşaatıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin radarına girmiş. Akademisyenlerin tabiriyle dünyada bir ilk olan teknik özellikler, önümüzdeki dönemde okulun müfredatına alındı. İki temelli inşa edilen yapının ikinci temelinde kolon bulunmuyor. Bu zeminin üzerine 10 katlı ve açık yüzme havuzu bulunan bir bina inşa edildi. Toplamda zeminin 45 metre altına inildi ve aşağıda 11 kat oluşturuldu. Bu sistem 560 ton çelik boruyla yaklaşık 12 ayda tamamlandı. 


Bundan sonraki yatırımlarınızı anlatır mısınız? 

Çeşme'den sonra ikinci yatırımımız Pera. Üçüncüsü de Şişli olacak. Şişli Radisson Blu, 291 odalı bir şehir oteli olacak. Türkiye'de zeminin 45 metre altına inen ilk binayı inşa ettik. En yakın Sapphire 42 metre inmişti. Açık yüzme havuzu ve spa binanın çatısında. Kasımdaki açılışla birlikte turizmde 725 odamız oluyor. Marmaris Çiftlikkoy'da yeni yapılacak otelle oda kapasitemiz 2015'te bin 100'ü bulacak. 


Spa'larda Balililer çalışıyor 

 Kaç kişi istihdam ediyorsunuz? 

Marmaris'teki inşaat hariç 700 kişi. Bunların içinde 25 Balili var. Bütün spa'larımızda Balililer çalışıyor. 


Sinan Özedincik/Sabah Gazetesi


Geri Dön