20 / 04 / 2024

İsmail İpçi: Konutta talep oluşursa fiyatlar artar!

İsmail İpçi: Konutta talep oluşursa fiyatlar artar!

Tasarım İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsmail İpçi, yerel seçimlerin yaklaştığını, bu nedenle inşaat sektöründe bir belirsizlik olduğunu söyledi. İpçi, "Talep oluştuğu zaman hiçbir sebep olmasa da fiyatlar artar." dedi.



Bu durumun da potansiyel konut müşterisini beklemeye yönelttiğini ifade eden İpçi, "Konut alım talebi insanların konuta olan ihtiyacından daha çok, onların moral düzeyleriyle orantılıdır. Konut sektöründeki fiyat artışının ana kaynağı da bu konudaki talep miktarıdır. 

Talep oluştuğu zaman hiçbir sebep olmasa da fiyatlar artar. Talep azaldığı zaman maliyetler artsa dahi bu fiyatlara yansıtılamaz. Bu nedenle kârlı ve ucuz konut almak isteyenler bu süreci çok iyi takip etmeli" dedi. 


UZUN VADELİ DÜŞÜNÜN

 Gündelik veya dönemsel kararlar yerine uzun vadede değerlenecek yatırımlara yönelinmesini öneren İpçi, "Daha önceki konut alım taleplerinin azaldığı süreçleri hatırlayacak olursak; piyasada ucuz konutlar bulunduğu halde satın alma doğrultusunda bir talep olmamıştı. 

O günlerde konut alımı yapanların ise günümüzde ne kadar kârlı bir yatırım yaptıklarını görmekteyiz. Konut sektörü, o günlerdeki kadar yoğun olmasa da benzer bir süreç içerisinde bulunmaktadır" diye konuştu. 


ZAM BİR SÜRE ERTELENDİ

 Bunun yanı sıra, inşaat sektörünü etkileyen unsurların başında döviz artışları ve yükseltilen KDV oranlarının geldiKonut almayı erteleyenleri kararlarını gözden geçirmeye davet eden İsmail İpçi, seçimlerin ardından fiyatların artacağını ğini ifade eden İpçi, şöyle devam etti: "Bir yıl önce değiştirilen KDV oranları fiyatlara yansıtılmaya başlamıştır. Döviz kurlarındaki artış ise inşaat yapım maliyetlerini eşzamanlı olarak artırmıştır. 

Özellikle bu iki unsurun konut satış fiyatlarına yansımaması söz konusu değildir. Tüketicinin seçim öncesi oluşan bu geçici siyasi atmosferden etkilenmesi ve satın alma talebinin azalması konut fiyatlarına gelecek olan zammı bir müddet durdurmaktadır. 

Konut almak isteyip de talebini erteleyenler kararlarını tekrar gözden geçirmelidir. 

İçerisinde bulunduğu muz bugünler, konut alımı açısından fırsat günleridir. Yerel seçimler bitip ülke gündemi normalleşmeye başladığında cazip fiyatlarda konut alım süreci de bitmiş olacaktır


" BLU84'E DAVET EDİYORUZ

 İsmail İpçi, "Tasarım İnşaat olarak, değişen KDV oranlarından etkilenmeyen, döviz kurlarındaki hareketlilikten dolayı oluşan maliyet artışını fiyatlarımıza yansıtmadığımız, yapı kullanma izni alınmış son birkaç dairemiz için özellikle yaz sezonu başlamadan müşte rilerimizi Blu84 projemize davet ediyoruz" dedi.


Olay Bursaİşte Olay


Geri Dön