23 / 04 / 2024

İspanyollar Türkiye'ye altyapı ihaleleri için geliyor!

İspanyollar Türkiye'ye altyapı ihaleleri için geliyor!

Türkiye ve İspanya arasında gerçekleştirilen hükümetlerarası zirve, 6 Eylülde Ankarada gerçekleştirilecek. Zirveye hükümet adına Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero gelecek



Türkiye ve İspanya arasında gerçekleştirilen hükümetlerarası zirve, 6 Eylülde Ankarada gerçekleştirilecek. Zirveye hükümet adına Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero gelecek.

Türkiye ve İspanya arasında gerçekleştirilen hükümetlerarası zirve, 6 Eylülde Ankarada gerçekleştirilecek. Zirveye hükümet adına Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero, Dışişleri Bakanı Trinidad Jimenez, Savunma Bakanı Carme Chacon, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Jose Blanco ile dış ticaretten sorumlu Devlet Sekreteri Alfredo Bonet katılacak. İspanyol hükümet yetkilileri öncelikli olarak Türkiyedeki altyapı projelerinde İspanyol firmalarının da yer almasını sağlamayı amaçlıyor. Türkiyenin ABye giriş sürecinin de ele alınacağı toplantı, Zapateronun Başbakan olarak katılacağı son ikili zirvesi olacak. Türkiyenin Madriddeki Ticaret Müşavirliğinden alınan rakamlara göre, İspanya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi son 10 yılda yaklaşık olarak yüzde 300 artarak 6.8 milyar euroya yükseldi.

Türkiye Gazetesi


Geri Dön