29 / 03 / 2024

Isparta'da 100 hektar alan yeni gelişim alanı ilan ediliyor!

Isparta'da 100 hektar alan yeni gelişim alanı ilan ediliyor!

Isparta'da ev fiyatlarının artması nedeniyle İsparta Belediyesi tıpkı Çünür'de olduğu gibi Deregümü ovasını da içine alan 100 hektarlık imar planındaki alanda 18 uygulaması yapacak.



Isparta'da ev fiyatlarının artması nedeniyle İsparta Belediyesi tıpkı Çünür'de olduğu gibi Deregümü ovasını da içine alan 100 hektarlık imar planındaki alanda 18 uygulaması yapacak. Ayrıca Sav'daki kötü kokuyla ilgili de önemli bir adım atıldı. Müteahhitlik sektörünü zora sokan arsa kat karşılığı oranları tüketiciye yüksek fiyat olarak yansıyor. İsparta'da bir daire daha projenin temeli bile atılmadan 500 bin lirayı gördü. 

İsparta Belediyesi de arsa payı kilidini kısmen açacak somut bir adım attı. Kapatılan KİPA Alışveriş Merkezi ile Efe Restoran arasında kalan Deregümü ovasında Çünür Yeni Şehir'de olduğu gibi 18 uygulaması çalışması başlattı. Yeni gelişim alanıyla ilgili ilk karar dünkü meclis toplantısında alındı. İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, söz konusu alanda şehrin ihtiyaçlarının sağlanabilmesi için imar planında revizyon yapacaklarını dile getirdi. 


imar Komisyonu Başkanı Gülboy, "İlimizin gelişme alanı içerisinde kalan 221 cadde kısmen 202 cadde ve plan sınırı arasında Muzaffer Türkeş, Fatih ve Zafer Mahalleleri devamında kalan alanda değişen kanun ve yönetmelikler için imar planında revizyon yapılması ve yapılan planların onanmak üzere meclisimize sunulması komisyonumuzca uygun bulunmuştur" Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışma kapsamında bu ovanın konut sektörüne açılması için 18 uygulaması gerçekleştirilecek. 


18 uygulaması yapıldıktan sonra 1 ay askıda kalacak, eğer itiraz olmazsa atıl kalan bu alan tıpkı Çünür Yeni Şehir'de olduğu gibi inşaat sektörünün hizmetine sunulacak. Bu alanın imara açılmasıyla İsparta'da kat karşılığı pay oranlarının aşağıya düşeceğine kesin gözüyle bakılıyor. 


Gülkent Gazetesi


Geri Dön