25 / 04 / 2024

Ispartada, çürük binalar yıkılacak!

Ispartada, çürük binalar yıkılacak!

Isparta Valisi Memduh Oğuz, olası bir depreme tedbir amacıyla Ispartadaki tüm binaların kontrolden geçirileceğini ve çürük olanların yıkılacağını söyledi



Oğuz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydına yaptığı ziyarette, Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi olarak Ispartadaki binaların kontrolden geçirilmesi konusunda bir karar aldıklarını açıkladı.

Kocaelide görev yaptığı sırada depremi yaşadığını belirten Oğuz, insanları depremin değil, binaların öldürdüğünü söyledi. Deprem öncesinde gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ve en önemli sorunun da bina sağlamlığı olduğunu ifade eden Oğuz, 7.2 büyüklüğündeki Van depreminde sağlam binaların ayakta kaldığını, çürük yapıların ise depremin şiddeti karşısında yıkıldığını vurguladı.

Ispartanın da deprem kuşağında yer aldığını anımsatan Oğuz, "Isparta il hudutları dahilinde köyler de dahil olmak üzere tüm yapılar denetimden geçecek, çürük olanlar yıkılacak, desteklenmesi gerekenler de desteklenecek" dedi.

Yıkılacak binalarda yaşayan insanların ise yeni oluşturulacak yerleşim yerlerine taşınacaklarını dile getiren Oğuz, devletin bunları yapacak güce sahip olduğunu belirtti. Vali Oğuz, bina denetimlerinin altyapı hizmetleri kadar önemli olduğunu kaydetti.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da Ispartadaki bütün binaların röntgenini çekeceklerini ve "Dayanıklı, dayanıksız" diye sınıflandıracaklarını söyledi. Dayanıksız binaların yıkımını gerçekleştireceklerini belirten Günaydın, "Deprem sonrası daha büyük acı yaşamaktansa, üzerimize yıkılacak binayı şimdiden yıkmak daha doğru bir karar" dedi.

AA


Geri Dön