25 / 04 / 2024

İsrail’den Doğu Kudüs’e Yahudiler için 900 yeni konut planı!

İsrail’den Doğu Kudüs’e Yahudiler için 900 yeni konut planı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs’te yer alan Pisgat Zeev Yahudi yerleşim birimine 900 yeni konut inşa etmeyi planlıyor.



İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altında olan Doğu Kudüs’teki Pisgat Zeev Yahudi yerleşim birimine 900 yeni konut inşa etmeyi hedefliyor.

Israel HaYom gazetesinin haberinde, Kudüs Belediyesinin Pisgat Zeev Yahudi yerleşim birimini genişletmek amacıyla 107 milyon doları aşkın bir bütçe hazırladığı bildirildi.

Belediyenin planına göre Pisgat Zeev’e 900 yeni konutun dışında sosyal tesisler, kültür merkezi, eğitim ve iş merkezleri yapılacak.

Haberde, İsrailli yetkililerin yerleşimi tramvay hattıyla Batı Kudüs'e bağlayarak gelecek aylarda inşa çalışmalarını başlatacağı belirtildi.

İsrail’den Doğu Kudüs’e Yahudiler için 900 yeni konut planı!

- Doğu Kudüs ve Batı Şeria yarım asırdır işgal altında

Doğu Kudüs ve Batı Şeria 1967 yılından bu yana İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İnşa ettiği duvarla bu iki bölgeyi ayıran İsrail, Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin Doğu Kudüs'e geçişini de engelliyor.

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te 18 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerleşim birimlerinde toplamda 220 binden fazla Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.

Uluslararası hukukta, işgal altında olan Filistin topraklarındaki tüm Yahudi yerleşim birimleri gayrimeşru kabul ediliyor.

 

İsrail, Filistinli ailenin evini kendilerine yıktırdı!


Geri Dön