26 / 04 / 2024

İstanbloom merkezdeki en düşük aidatlı rezidans olacak!

İstanbloom merkezdeki en düşük aidatlı rezidans olacak!

İSTANBUL Zincirlikuyu'da Kore şžehitleri Caddesi üzerinde yükselmeye başlayan 46 katlı gökdelen İstanbloom', merkezde satışa çıkan lüks rezidans projeleri arasında en düşük aidatların ödendiği proje olacak...



İSTANBUL Zincirlikuyu'da Kore şžehitleri Caddesi üzerinde yükselmeye başlayan 46 katlı gökdelen istanbloom', merkezde satışa çıkan lüks rezidans projeleri arasında en düşük aidatların ödendiği proje W olacak. Leed sertifikası kriterlerini taşıyacak şekilde enerji ve sudan tasarruf sağlayacak projede m2 bazında 4-5 lira yerine 2.5 lira aidat ödenecek. Satışının yüzde 35'i, kaba inşaatının yarısı tamamlanan projeyi Nisan 2013'te teslim edecek olan Esin Yapı, merkezdeki yeni kentsel dönüşüm projelerine de el atmaya hazırlanıyor

Esin Yapı'nın Zincirlikuyu'da Kore şžehitleri Caddesinde başlattığı ve LEED yeşil bina sertifikasına aday sayılı gökdelen projelerinden olacak '܎StanblöTttn', şehir merkezinde satışa çıkan lüks re-zidans projeleri arasında en düşük ai-datlı proje olarak tasarlanıyor.

14 bin 760 metrekare arazi üze-rinde yükselen ve 165'i konut, kalanı ofis olmak üzere 196 birimden oluşan 46 katlı 'Ü®stanbloom'da bu kapsamda metrekare aidatları benzer projelerdeki 4-5 lira yerine 2.5 lira olarak planlanıyor. Projenin bu özelliğiyle şehir merkezindeki lüks rezidans pro-jeleri arasında en düşük aidatlı proje olacağını söyleyen Esin Yapı ortakla-rından Metin Esin, tamamlandığında LEED Gold sertifikası alacak olan ve yeşil bina kriterlerine göre tasarlanan projede tasarruf sağlayan çok özel uy-gulamalar geliştirdiklerini söyledi. Projede yüzde 30 su tasarrufu,yüzde 20 enerji tasarrufu sağlanacağını hatırlatan Esin, 'Damacana su girmeyecek, su antma tesisi kurulacak, musluktan su içilebilecek, yağmur suyu biriktirilerek sulama ve diğer alanlarda kullanılacak. Güneş panelleri olacak. ça-maşırhane, kuaför gibi ticari ünitelerden elde edilen gelirler site yönetiminde kullanılacak ve yönetim de bize ait olacak. Tasarrufu sağlayacak çok farklı teknolojiler de getirmeyi planlıyoruz' diye konuştu.

500 binadan başlıyor
Arsa dahil toplam 150-160 milyon dolara malolan projenin 5.600 m2'sinin yeşil alanlardan oluşmasının önemini vurgulayan Esin, kaba inşaa-tının yüzde 50'sini, satışların ise yüzde 35'inin tamamlandığı projede 1+1'den 4+l'e büyüklüğü 108-306 metrekare arasında değişen dairelerin fiyatlarının 500 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında değiştiğini, projenin Nisan 2013'te teslim edileceğini sözlerine ekledi.

24 saat güvenlik, bahçe bakımı, sağlık, mesaj ve uyandırma servisi, araç veya uçak kiralama hizmeti, taksi, shuttle ve araba yıkama, kuru temizlemenin yanı sıra kuaför ve terzi hizmeti, vale servisi, aşçı ve garson kiralama, parti desteği ve catering, su-nulan hizmetler arasında yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şehrin merkezinde deprem riski bulunan binaların yenilenme-siyle ilgili planlan olduğunu ifade eden Esin, 'Biz de merkezi alanlarda bu tür kentsel dönüşüm projeleri üst-lenmeyi planlıyoruz. Istanbloom pro-jemiz teslim edildikten sonra Zincirlikuyu ve Levent bölgelerinde de A+ projelere imza atmak istiyoruz' diye konuştu.
 
Vatan/Nihal Yuvacan
 


Geri Dön