25 / 04 / 2024

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Anadolu Yakası Bahçıvanlık Kursu başladı!

İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Anadolu Yakası Bahçıvanlık Kursu başladı!

Anadolu Yakası 2014 Yeni Dönem Bahçıvanlık Kursu, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ´nin koordinatörlüğünde, İdealtepe Eğitim Merkezi´nde başladı. Anadolu Yakası Bahçıvanlık Kursu töreninde mezunlara sertifikaları verilirken yeni kursiyerler için eğitim başladı.



19 Eylül´de açılış töreni yapılan Anadolu Yakası Bahçıvanlık Kursu açılış töreninde mezun olan kursiyerlere sertifikaları verilirken yeni kursiyerler için de ilk eğitim günü başlamış oldu.


Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde ücretsiz gerçekleştirilen Bahçıvanlık Kursundan mezun kursiyerlerin sertifikaları İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Murat Ermeydan, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ yöneticileri ve kurs eğitmenleri tarafından verildi.


İstanbul Ağaç ve Peyzaj Genel Müdürü Ermeydan konuşmasında, "Bahçıvanlık kursularımıza gelen insanların bir kısmı yeni bir meslek sahibi olmak amacıyla, bir kısmı da emekli olmuş ancak bir kelime daha öğrenebilmek, birikimlerinin üzerine bir tuğla daha koyabilmek amacıyla buradalar. Ve bu bizleri çok mutlu ediyor. Biz onlara bir şeyler öğretirken onlarda bizlere büyük katkılar sağlıyorlar. Biz onların yönlendirmeleriyle daha güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Kurs bitiminde almaya hak kazanacağınız sertifikalar Avrupa Birliği ile uyumlu MEB tarafından onaylıdır. Kurslarımız sayesinde sektöre donanımlı bahçıvanlar kazandırıyoruz" dedi.


Sertifika töreninin ardından günün anısına mezun kursiyerler, yeni kursiyerler, kurs eğitmenleri ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ yöneticileri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.


Bahçıvanlık Kurslarında, bahçıvan adayları hem teorik hem pratik eğitim alacak olup;


Proje Okuma, Toprak Hazırlığı, Ekim-Dikim Faaliyetleri, Sera Yapım Tekniği, Çevre Koşulları, Dış Mekan Bitkileri, Çim Alan Tesisi, Süs Bitkilerinde Budama, Süs Bitkileri Hastalıkları İle Mücadele, Kültürel Bakım, Meyvecilik, Toprak İşleme Alet ve Makinelerinin Ayarı ve Kullanılması dersleri verilecek.


Bahçıvanlık kurslarında başarılı olan kursiyerler, MEB Halk Eğitim Merkezi Onaylı Sertifika Ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Onaylı Katılım Belgesini almaya hak kazanacak.


Geri Dön