24 / 04 / 2024

İstanbul - Ankara YHT için iki ayrı tören yapılacak!

İstanbul - Ankara YHT için iki ayrı tören yapılacak!

Ankara - İstanbul - Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri 25 Temmuz'da yapılacak açılış törenleriyle başlıyor. Bu törenlerden biri Pendik'te, diğeri hangi şehrimizde? Cevabı, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın davetiyesi ve tören programında saklı...



İstanbul - Ankara YHT için iki ayrı tören yapılacak!


Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri 25 Temmuz 2014 Cuma günü gerçekleştirilecek törenlerle başlayacak. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek törenlerin programı Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın ilgililere gönderdiği davetiye ile netleşti. 



İşte o davetiye; 


İstanbul - Ankara YHT için iki ayrı tören yapılacak!



YHT tören programı!



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın gönderdiği davetiye ve programa göre;  Ankara  - İstanbul YHT, 25 Temmuz'da saat 10:30'da Ankara'dan hareket edecek. 14:30'da Eskişehir'e gelecek YHT için burada bir tören düzenlenecek. Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Treni, 18:30'da Pendik Gar'da olacak ve YHT seferlerinin açılış töreni de Pendik'te yapılacak.  



İstanbul - Ankara YHT için iki ayrı tören yapılacak!


Ankara İstanbul YHT güzergahı!


Yüksek Hızlı Tren, Ankara - Polatlı - Eskişehir - Bilecik - Adapazarı - Kocaeli ve İstanbul güzergahında hareket edecek. 


Ankara-İstanbul YHT kaç saatte gelecek?


YHT ile Ankara-İstanbul arasında ilk etapta 3,5 saatte tamamlanacak. Daha sonra bu süre 3 saate düşecek.

Ortalama 7,5 milyon yolcu taşıması planlanan YHT ile Ankara-İstanbul arasındaki yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu taşımacığılının payı yüzde 78'e çıkarılacak. Ankara-İstanbul YHT, 6 vagon ile 409+2 yolcu taşıyacak.


Ankara - İstanbul YHT bilet fiyatı!


Esnek fiyat uygulaması yapılacak hattın bilet fiyatının Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. YHT biletleri, belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak. 


Ankara - İstanbul - Ankara YHT kimlere indirimli? 


İstanbul - Ankara YHT biletlerinde gidiş-dönüş bilet alanlara, 26 yaşına kadar olan gençlere, öğretmenlere, askeri yolculara, gruplara, 60 yaş ve üzerindeki yolculara, basın kartı sahiplerine yüzde 20'şer, 65 yaş üzerindeki yolcular ile 7-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirim uygulanacak. 


YHT, İstiklal Madalyası sahiplerine, harp malullerine, terörle mücadelede yaralanan veya sakatlanan gaziler ile engellilere ücretsiz olacak.


Geri Dön