18 / 04 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gökçeada için seferber oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gökçeada için seferber oldu!

Sel baskını ile sarsılan Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım, Atık Yönetim Müdürlüğü, Sosyal İdari İşler, Destek Hizmetleri, Zabıta ekipleri çalışmalara başladı.




Daha önce Türkiye ve dünyanın değişik yerlerinde yaşanan afetlere ekiplerini gönderen Başkan Kadir Topbaş bu sefer de Gökçeada'da yaşanan sel baskını üzerine ekiplerini görevlendirdi.


Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Marmara Belediyeler Birliği'nin İstanbul Cevahir Otel'de yapılan Olağan Genel Kurulu'na katılan Topbaş ile görüşerek yardım istedi.


Başkan Çetin, Topbaş ile görüştükten sonra genel kurulda söz alarak "Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Sn. Kadir Topbaş ile görüştük, kendisi Gökçeada'ya bir inceleme heyeti göndereceğini söyledi, kendisine teşekkür ediyorum" açıklamasını yaptı.


İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Katı Atık Yönetimi Müdürlüğü, Zabıta, Destek Hizmetleri  Müdürlüğü'nden oluşan  42 kişilik ekip, çok sayıda ekipmanla temizleme, kanal açma, su tahliyesi  çalışmalarına destek veriyor. 


Alanında uzman olan kişilerden oluşan Büyükşehir ekipleri, arazi şartlarına uygun araçlarla çalışmalara katılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mobil Büfe ve mekanik yıkama ile süpürme araçları, Kanal açma kombine ve yakıt ikmal tankeri  bölgede çalışmalarını sürdürüyor. 



İBB


Geri Dön