24 / 04 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Paris'te konut üretecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Paris'te konut üretecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin ev sahipliğinde İstanbul’a gelen PYA yetkilileri kentsel dönüşüm tecrübelerini İYA ile paylaştı. PYA, ‘Büyük Paris Dönüşüm Projesi’ni anlattı. İYA da İBB’nin yeşil kent vizyonu ve toplu ulaşımdaki hedeflerini anlattı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Türkiye ekonomisinin lokomotifi İstanbul’un daha da atif olması için önemli bir misyon üstlenen İYA, Müze Gazhane’de gerçekleştirdiği seminerde PYA yetkilileriyle kentsel dönüşümle ilgili fikir alışverişi gerçekleştirdi. İYA Başkanı Turgut Tuncay Önbilgin moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, PYA yetkilileri ‘Büyük Paris Projesi’nde yaşadıkları deneyimleri aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Paris te konut üretecek!

HER YIL 75 BİN KONUT

20 senelik bir dönüşüm projesi olan Büyük Paris Projesinin 35 milyar Euro’ya mal olduğunu söyleyen Paris Kalkınma Ajansı Başkanı Guillaume Pasquier, bu projenin Fransa ekonomisine 100 milyar Euro katkı sağlayacağını dile getirdi. Paris’teki en büyük problemin eksik konut stoku olduğunu söyleyen Büyük Paris Projesi Mimarları Eski Başkanı Bertrand Lemoine, bu sorunu her sene 75 bin konut yaparak 15 yılda çözeceklerini dile getirdi. 

İBB'nin 2004-2019 yıllarında satın aldığı taşınmazlara ilişkin araştırma önergesi verildi!


Geri Dön