19 / 04 / 2024

İstanbul, Çanakkale ve Yalova'da emlakta büyük fırsatlar var!

 İstanbul, Çanakkale ve Yalova'da emlakta büyük fırsatlar var!

Ulaşım yatırımlarının gayrimenkulde yeni bir dönem başlatacağını söyleyen Turgay Tanes, “İstanbul, Çanakkale ve Yalova hattında büyük fırsat var” dedi..



Ulaşım yatırımlarının gayrimenkulde yeni bir dönem başlatacağını söyleyen Turgay Tanes, “İstanbul, Çanakkale ve Yalova hattında büyük fırsat var” dedi. İŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Turgay Tanes, Körfez Geçiş Köprüsü, Üçünçü Köprü ve Çanakkale Geçiş Köprüsü ile İstanbul ve çevresinde büyük bir değişim yaşanacağım belirterek, “Gayrimenkul sektörü için altın bir çember oluşuyor. Piyasaya dair tüm veriler ve varsayımlar bu projelerin ardından yenilenecek” dedi.


İstanbul’da son yıllara kadar Anadolu Yakası’nın yatakhane, Avrupa Yakası’nın ise çalışma alam olarak görüldüğünü hatırlatan Turgay Tanes, “Şu an da kamunun başlattığı alt yapı yatınmlan sadece bir ulaşım kolaylığı olmaktan çıkıp yatırım fırsatına dönüşecek. Altın çember olarak görülen bölgenin sol ucu Çanakkale geçişi, sağ kenan Körfez geçişi ve en üstte de üçünçü köprü” değerlendirmesini yaptı.


ÜÇ-DÖRT YILDA GÖRECEĞİZ


Körfez Köprüsü’nün Tüm Güney Marmara ve Kuzey Ege’yi İstanbul’un Anadolu Yakası’na bağlayacağım belirten Tanes “Bu bölgeler Ataşehir, Maltepe, Kartal, Pendik ve Tuzla ile entegre olacak. Anadolu Yakası’nın ayrı bir şehir olarak Marmara Bölgesi ile eklemleneceğini düşünüyorum. Bunu önümüzdeki 34 yıl içerisinde göreceğiz” diye konuştu. Anadolu Yakası’ndaki ofis piyasasmda yaşanan değişiminin bunun ilk habercisi olduğunu kaydeden Tanes, Ümraniye, Kozyatağı’nda artan ofis arzının Maltepe ve Kartal’a da yayılacağını ifade etti. İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Arsa fiyatları ve maliyetlerdeki artış nedeniyle ev almak isteyen önemli bir kitle konuta ulaşamıyor” diye konuştu. 


Sözcü


Geri Dön