28 / 03 / 2024

İstanbul kent orman projeleri 2013!

İstanbul kent orman projeleri 2013!

Biri Bakanlık diğeri ise Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'a kurulacak kent ormanı projelerinin ayrıntıları için habere tıklayın. İşte İstanbul kent orman projeleri 2013...




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun İstanbul'a iki kent ormanı yapacaklarına dair açıklaması gözleri kent ormanlarının yapılacağı lokasyonlara çevirdi. Buna göre, İstanbul'un kent ormanlarının biri Alibeyköy'e diğeri ise Elmalı'ya yapılacak. 


Kent ormanı nedir? 

İstanbul'un kent orman projelerinden önce kent ormanı olgusunu açıklamakta yarar var. Kent ormanları, şehirlerin içinde yada çevresinde kurulan, şehir insanının dinlenme ihtiyacını karşılayan yerlerdir. Şehirlerdeki ekosistemi düzenleyen bir özelliğe sahip kent ormanları, özellikle nüfusun ve yapılaşmanın yoğun olduğu yerlerde tercih ediliyor. 


Kent ormanlarının yararları? 

Kent ormanları'nda yer alan olanaklar arasında şunlar bulunuyor; çocuk oyun parkı, yürüyüş alanları, bisiklet alanları, spor alanları, oturma yerleri, yangın barınakları, çeşme vb.. Peki kent ormanlarının sağladığı yararlar nelerdir dersiniz? 


*Kent insanının dinlenme ihtiyacını karşılaması,

*Kent iklimini iyileştirmesi, 

*Kent gürültüsünün azaltılması,

*Kent insanının sağlığına olumlu etki etmesi, 

*Kentlere estetik kazandırması,

*Kentlerdeki ekosistemi düzenlemesi,

*İnsan ile doğa ilişkisi kurması. 


İstanbul kent orman projeleri 2013!


Alibeyköy'e kent ormanı 

Bakan Veysel Eroğlu'nun açıklamasına göre İstanbul'a yapılacak kent ormanlarından biri Alibeyköy'e konumlandırılacak. Eyüp ilçesi sınırları içerisinde yer alan bir semt olan Alibeyköy'e yapılacak kent ormanı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Alibeyköy Barajı'nın yanında kurulacak kent ormanı 520 hektarlık alanı kaplayacak. 


İstanbul kent orman projeleri 2013!


Elmalı'ya da kent ormanı geliyor

İstanbul kent orman projelerinden diğeri ise Elmalı'ya kurulacak. Elmalı Gölü çevresindeki 878 hektarlık alanı kaplayacak kent ormanı Bakanlık tarafından yapılacak. Dünyanın en büyük kent ormanlarından biri olması hedeflenen Elmalı kent ormanına yedi kapıdan girilebilecek. Ormanın ortasındaki büyük alanda ise yaban hayvanları olacak. 


İstanbul kent ormanlarında neler olacak? 

New York'ta bulunan dünyaca ünlü Central Park'tan daha geniş bir alanı kaplayacak İstanbul kent ormanları içinde; hobi bahçeleri, spor alanları, yaban hayvanları, dinlenme yerleri, yürüyüş alanları, sosyal etkinlikler, çocuk oyun parkları olacak.


Projeler ne aşamada?

İstanbul'a kondurulacak kent ormanı projeleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi. Projelerinin çizildiği kent ormanları için şu an tatbikat projeleri hazırlanıyor. 





Geri Dön