26 / 04 / 2024

İstanbul'a gelen 10 milyonuncu turist Khurram Aleem ve ailesi çiçeklerle karşılandı!

İstanbul'a gelen 10 milyonuncu turist Khurram Aleem ve ailesi çiçeklerle karşılandı!

İstanbul 'a gelen 10 milyonuncu turist 38 yaşındaki Pakistanlı Khurram Aleem ve ailesi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş'te Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili tarafından çiçeklerle karşılandı.




Kentin 10 milyonuncu turistini karşılama töreni, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş'te düzenlendi.


Aleem ve ailesini tebrik eden eden Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili, aileye "İstanbul'a gelen 10 milyonuncu turist belgesi" ile Türk Kahvesi seti hediye etti.


Bugünün İstanbul için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Bilgili, "2013 yılında, İstanbul'un 10 milyonuncu turistine karşılamış bulunuyoruz. Talih, Pakistanlı bir ailemize çıktı. Khurram Aleem ve ailesine 'Hoş geldiniz, şeref verdiniz' diyoruz. Kendileri bugün itibarıyla İstanbul'un 10 milyonuncu turisti unvanını aldı. Daha doğrusu onlar bizim 10 milyonuncu misafirimiz oldu" diye konuştu. 


Bilgili, Aleem ailesine, 2014 yılında kullanılmak üzere 5 yıldızlı bir otelde 2 günlük konaklama, bir günlük İstanbul turu, Feriye Lokantası ile Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'na ait Sultanahmet'teki Yeşil Ev Oteli'nde bir akşam yemeğinden oluşan hediye paketinin verileceğini belirtti. 


 


- "İstanbul'u ve Türk halkının misafirperverliğini çok seviyoruz"


 


Eşi Uzma Aleem (40), kızı Simra Aleem (8) ve oğlu Sarim Aleem (11) ile birlikte İstanbul'u gezmeye gelen Khurram Aleem, Türkiye'ye 3 kez geldiğini söyledi. 


Pakistan'da bir enerji şirketinde mühendis olarak çalıştığını anlatan Aleem, "İstanbul bizim için çok güzel ve etkileyici bir şehir. Birkaç gün İstanbul'u gezmek için gelmiştik. 10 milyonuncu turist olmak çok güzel bir duygu. İstanbul'da olmak çok çok güzel. Her şey için teşekkürler" ifadelerini kullandı.


Kameralar karşısında olmanın çok heyecanlı olduğunu dile getiren Uzma Aleem de "İstanbul'u ve Türk halkının misafirperverliğini çok seviyoruz. Kapodokya, Pamukkale, Göreme ve Antalya'yı da görmek istiyoruz. İstanbul'a ilk geldiğimizde 8 yaşındaki kızıma hamileydim" dedi. 


İstanbul'a geçen yıl 9 milyon 381 bin 670 turistin geldiği öğrenildi.




AA



Geri Dön