18 / 04 / 2024

İstanbul'da durdurulan metro hatlarında son durum ne?

İstanbul'da durdurulan metro hatlarında son durum ne?

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da durdurulan metro hatlarının 371 milyon avroluk finans bulunarak tekrar inşaatlarına başlandığını belirtti.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İkitelli-Ataköy Metro hattının tünel kazısının tamamlanma töreninde konuştu.

İmamoğlu, Kanal İstanbul'a ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; dünyanın kronik sorunlarından birinin iklim değişikliği olduğunu vurgulayan İmamoğlu, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. 

İmamoğlu, şehirdeki diğer metro hatlarının son durumuyla ilgili olarak, önceki dönemde durdurulan metro hatlarından; Çekmeköy – Sancaktepe – Sultanbeyli, Ümraniye- Göztepe – Ataşehir, Kaynarca- Pendik – Tuzla hatları için 371 milyon avroluk finans temin edilerek inşaatların tekrar başlatıldığını belirtti. 

İstanbul da durdurulan metro hatlarında son durum ne?

Mayıs ayına yetiştirmeyi planladıkları Kabataş – Beşiktaş – Mecidiyeköy- Mahmutbey hattının salgın sebebiyle yetiştirilemediğini, Eylül'de hattın açılmasının planlandığını kaydetti.

Buradaki ihtiyaçları gidermek için 2017'de gerçekleştirilen Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı ihalesine işaret eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

-İhale var ama proje yok. Sıralama nasıl olur? Proje çıkarılır, finansman modeli hazırlanır, ondan sonra ihaleye çıkılır ve bir işe başlanılır ve bitirilir. Burada tamamen tersi bir durum söz konusu.

- Bu bölgeye bu kadar nüfusu yığarken, yaklaşık 17 senedir rafta duran İncirli-Beylikdüzü Metro Hattı'nı başlatmamışsınız.

- Ama siz bu hatların geçeceği yere Kanal İstanbul yapacaksınız, üstüne de dokuz tane İstanbul Boğaziçi Köprüsü kadar köprü yapacaksınız. Buna ne derler? Akıl tutulması derler, travma derler, bir şehre ihanet derler. O bakımdan biz bu eksiklikleri kararlılıkla gideriyoruz, gidereceğiz.

Ekrem İmamoğlu'ndan Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı açıklaması!

İkitelli-Ataköy metro hattı 2021'de açılacak!


Geri Dön