20 / 04 / 2024

İstanbul'da kaç adet acil toplanma alanı var?

İstanbul'da kaç adet acil toplanma alanı var?

Depremi engellemek mümkün değil ama olası bir deprem için önlem almak mümkün. O önlemlerden biri de toplanma alanları. Peki İstanbul'da, olası Marmara Depremi'nde kaç acil toplanma alanı var?



İstanbul olası bir depreme hazırlanıyor. Hem yandan kentsel dönüşüm ile yapı stoğu yenilenmeye çalışılıyor, hem de deprem anı ve sonrasına yönelik önlemler alınıyor. O önlemlerden biri de hayat kurtaran toplanma alanları. Çünkü o alanlar hem geçici barınma merkezleri olacak. Hem gıda ve temel ihtiyaç yardımlarının halka kolayca ulaşmasını sağlayacak. Ve paniği önleyecek.

CNN Türk'te yer alan habere göre; AFAD, toplanma alanları belirleniyor. Bu alanlar belirlenirken de şu kriterleri uyguluyor; Mahalli nüfus yoğunluğu, alanın ulaşılabilir olması, tahliye etme kolaylığı, tehlikelerden uzak olması ve çevresindeki yapı alanlarından etkilenmemesi.

17 Ağustos 1999 depreminde binlerce kişi hayatını kaybetti aradan yaklaşık 20 yıl geçmesine rağmen risk hala devam ediyor. Peki olası bir afette İstanbul'da kaç toplanma alanı var ve bu alanlar toplanmaya elverişli mi? 


AFAD Planlama ve Risk Azaltma Daire Başkanı Yusuf Aysu, konuyla ilgili açıklama yaptı. Aysu, şu ifadeleri kullandı; "İstanbul özelinde de bu çalışma tamamlanmıştır. 2 bin 871 adet yer belirlenmiştir. Türkiye genelinde de yaklaşık 13 bine kadar toplanma alanı belirlenmiştir. Mevcut planlamalarımız içerisinde yapı unsuru olan alanların afet ve acil durum toplanma alanları olarak belirlenmesiyle ilgili bir çalışma yok" 

Aysu, geçici barınma alanlarının belirlendiğini, güncelleme çalışmalarının da il afet durum müdürlüğünce devam ettiğini belirtti. 

Ayrıca herkesin e-devlet üzerinden adresine en yakın acil toplanma alanını öğrenmesi gerektiğinin altını çiziyor.


Geri Dön