16 / 04 / 2024

İstanbul'daki raylı sistem hatlarında çalışmalar hızlandı!

İstanbul'daki raylı sistem hatlarında çalışmalar hızlandı!

Önceki gün Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro hattının TBM indirme töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul yapılan raylı sistem çalışmaları hakkında bilgi verdi. 



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu önceki gün, Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro hattı ilk TBM indirme töreninde açıklamalarda bulundu. İBB'de yer alan habere göre; megakent İstanbul'da devam eden raylı sistem çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan İmamoğlu, 10 hatta çalışmalarına aralıksız devam ettiğini dile getirdi.

İstanbul’un gündeminde ulaşım problemin önemli yer edindiğini söyleyen İmamoğlu “İstanbul'da, ‘Ulaşım sorununu tümden çözerim’ diyen bir sistem mümkün değil. Dünyanın hiçbir yerinde değil” dedi. “Önemli olan; böylesi büyük kentlerde, süreci en doğru bir biçimde kurgulayıp, en az zaman kaybıyla insanların şehirde daha çok vakit geçirmelerini sağlayan bir sistemi sürece katmak ve verimli kullanmak kenti” diyen İmamoğlu, “Bu anlamda da bizim gibi kentlerin ulaşımdaki en önemli ayağı metro imalatı, raylı sistemler. O bakımdan İstanbul'da bu işe ayrı bir önem veriyoruz. İstanbul'un bu planlamadaki önündeki en önemli engel, belki de İstanbul'un ne yazık ki şehir planlamasıyla ilgili yanılgıları. Yani bir yol haritasının olmayışı” ifadelerini kullandı.

İstanbul daki raylı sistem hatlarında çalışmalar hızlandı!

Ulaşımdan herkes haberdar olacak

Ulaşım alanında ciddi çalışmalarım yapıldığını belirten İmamoğlu, “Başta İstanbul Planlama Ajansı kurumumuzla olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütün kurumlarıyla, bütün paydaşlarıyla ve hatta katkı sunmasını arzu ettiğimiz tüm kamu, kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi partilerle çalıştaylar, buluşmalar yaparak, süreci İstanbul kentine, İstanbul halkına anlatmak ve hep birlikte karar verip, bu yolculuğu bir nevi karar metnine dönüştürmek arzusundayız. Bunu hızlıca bitireceğiz. Ve İstanbul'un bu yolculuğundan hepimiz haberdar olacağız” dedi. İstanbul’un, dünyada aynı anda en çok raylı sistem inşa eden şehir olma yolunda ilerlediğini dile getirerek, “Bu değerli bir başarıdır. 10 hatta birden bu çalışmaları sürdürüyoruz” 

Kaynarca - Pendik - Tuzla metro hattında TBM kazıları başladı!


Geri Dön