24 / 04 / 2024

İstanbullular için akıllı yatırımın adresi Alaçatı!

İstanbullular için akıllı yatırımın adresi Alaçatı!

Denizi, sörfü ve renkli mekanlarıyla son yıllarda tam bir cazibe merkezi haline gelen Alaçatı, İstanbullular için akıllı yatırımın adresi oldu



Alaçatı´da yaptığı taş evlerle adından sıkça söz ettiren Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, "Artık İstanbullular burayı kısa süreli tatil mekanı olarak değil, yılın 12 ayı yaşanacak bir belde olarak görüp yatırım yapıyorlar" diyor.

Son yılların gözde tatil mekanı Alaçatı´da, kısa süreli tatil anlayışı yerini Alaçatılı olmaya bırakıyor. Alaçatı´yı yılın 12 ayı yaşanılacak yer olarak konumlandırıp yatırım yapanların sayısı giderek artıyor. Yazlık evlerin inşaatı ve satışındaki artış da bunu kanıtlıyor. 

İstanbul´da doğadan ve doğallıktan uzak yaşayanlar, Alaçatı´nın nimetlerinden daha çok yararlanmak için burada yerleşik hayata geçiyor. Özellikle beyaz yakalı kesimin tercihi olan Alaçatı´da gayrimenkul alımı yaygınlaşmaya başladı. Alaçatı´ya 9 yılda 150 taş ev kazandıran Veryeriler İnşaat´ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, şu ana kadar satışlarının yüzde 90´ını İstanbul´da ikamet edenlere gerçekleştirdiklerini, talebin yüzde 5´inin İzmir´den, diğer yüzde 5´ininse yurtdışından geldiğini ifade ediyor.

İstanbul´un bütün iyi tarafları burada
Kısa süreli tatil için gelenlerin artık Alaçatı´da ev sahibi olmak istediklerine değinen Veryeri, "Bütün yıl İstanbul´da trafik, kalabalık, kirlilik ve gürültüyle bunalan insanlar burada kendilerine bambaşka bir yaşam kuruyorlar. Üstelik İstanbul´un güzel taraflarından feragat etmeden! Burada İstanbul´dakilere taş çıkartacak restoranlar, barlar ve eğlence mekanları var. Arnavut kaldırımlı dar sokakları, mavi bayraklı sahilleri, sıcak komşulukları ile şehrin tersine hayatın yavaş aktığı bir yer burası" diyor.

Taş evler yazın serin kışın sıcak
Evleri tasarlarken Alaçatı´nın mimari dokusunu bozmadan, eski Rum mimarisinin özelliklerini devam ettirdiklerini belirten Veryeri, taş evin özelliklerine ilişkin şu bilgileri veriyor: "Taş evler son derece sağlam yapılar ve ciddi bir ısı yalıtımına olanak sağlıyor. Kullanılan mekanların kışın sıcak, yazın serin olmasına katkıda bulunuyor."


Geri Dön