25 / 04 / 2024

İstanbul'un 4 ilçesinde akaryakıt istasyonu yapım ve kiralama ihalesi!

İstanbul'un 4 ilçesinde akaryakıt istasyonu yapım ve kiralama ihalesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul, Beykoz, Eyüpsultan, Pendik ve Başakşehir'de akaryakıt istasyonları inşa edilerek işletilmeye verilmesi işi için ihale düzenliyor.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul'un Beykoz, Eyüpsultan, Pendik ve Başakşehir ilçelerinde akaryakıt istasyonları inşa edilerek işletilmeye verilmesi işi ihalesi düzenliyor.

AKARYAKIT İSTASYONLARI İNŞA EDİLEREK İŞLETİLMEYE VERİLMESİ İŞİ
İHALE EDİLECEKTİR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

Belediyemiz mülkiyetindeki, Beykoz İlçesi, Çubuklu Mahallesi, 824 ada, 22 parsel; Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, 763 ada, 6 parsel; Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, 113 ada, 165 parsel; Pendik İlçesi, Şeyhli Mahallesi, 7303 ada, 2 parsel; Başakşehir İlçesi, İkitelli-2 Mahallesi, 802 ada, 6 parsel sayılı taşınmazlar üzerine Akaryakıt İstasyonları inşa edilerek işletilmeye verilmesi işinin ihalesi yapılacaktır.

İstanbul un 4 ilçesinde akaryakıt istasyonu yapım ve kiralama ihalesi!

12) İhaleye Katılmak isteyenlerden istenen belgeler:
12.1. Yeterlik değerlendirilmesi için istenen belgeler:
12.1.1. Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi.
a) Tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihale yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,
b) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (12.1.1.a.) fıkrasında belirtilen esaslara göre temin edecekleri belge, 12.1.2. İmza Sirküleri.
a) Tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri 
b) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (12.1.2.a.) fıkrasındaki esaslara göre temin edecekleri belgeleri ibraz etmeleri gerekir.
12.1.3. İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kişilerin noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi vermesi
12.1.4. İsteklinin en az 50 (elli) kişi istihdam etmekte olduğuna dair ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge,
12.1.5. İsteklinin 2020 sene sonu Bağımsız Denetim Raporunun olması. Bu rapora istinaden net işletme sermayesinin pozitif, banka ve diğer mali borçlarının öz kaynaklarının 1/3 ü kadar olduğunu belirten YMM raporu sunulması,
12.1.6. İsteklinin son iki yıl içerisindeki toplam cirosunun 300.000.000.-TL ve üzerinde olması. (Ciro ispatına dönük kesin vergi beyannameleri sunulmalıdır.)
12.1.7. İsteklinin veya hakim ortağının mali yapısının ispatına dönük son 6 aylık mevduat bakiyesinin 3 yıllık kira yükümlülüğünü ve inşaat maliyetini karşılayacak 6.000.000.-TL vadesiz mevduat varlığının bankadan onay teyid yazısı. (Kamu ve Belediye İştiraklerinin ihaleye katılması halinde bu şart aranmayacak olup diğer katılımcılar tarafından ilgili hakim ortaklığın ispatına dönük ilmühaber, hisse veya noter onaylı hazirun cetveli sunulmalıdır.)
12.1.8. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Reklam Yönetimi Müdürlüğü, Emlak Müdürlüğü ve Mesken Müdürlüğüne kira, ecrimisil, işletme bedeli, intifa hakkı, tahsis bedeli konularında birikmiş borcu bulunmaması ve/veya bu konularda haklarında tahsil davası açılmamış olması gerekmekte olup, borcu ve tahsil davası olmadığına dair Gelirler Müdürlüğünden temin edilecek “Borcu Yoktur Belgesi”,
12.1.9. İhaleye katılacak isteklilerin 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu ve Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde tanımlanmış ve EPDK tarafından verilmiş Akaryakıt Dağıtım Lisansı veya Akaryakıt Bayilik Lisansı’na sahip olduğunu gösterir belge,
12.1.10. İhaleye katılacak isteklilerin EPDK tarafından yayımlanan Petrol Piyasası Sektör Raporu (2020 yılı)’nda geçen “Dağıtıcı Lisansı Sahiplerinin Yurtiçi Akaryakıt Satışları ve Pazar Payları (%)” tablosunda yıllık satış miktarı toplam Pazar Payının %1,5 (yüzdebirbuçuk)’u ve üzerinde satışa sahip dağıtım firmaları veya bu firmaların bayisi olduğunu gösterir belge,
12.1.11. İhale dokümanı satın alındığına dair belge. (İhaleye Ortak girişim olarak katılım olması halinde ortaklardan birisinin satın alması yeterlidir.)

İstanbul un 4 ilçesinde akaryakıt istasyonu yapım ve kiralama ihalesi!

12.1.12. Ortak girişim beyannamesi
İsteklilerin ortak girişim olması halinde, ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalanan ortaklık sözleşmesini vermesi, (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verirler, ayrıca grubun bütün ortakları idare ile yapılacak ihale sözleşmesini şahsen veya vekil tayin edecekleri kişiler vasıtasıyla imzalarlar.)
Ortak girişim beyannamesinde pilot ortak belirtilmelidir, pilot ortak en yüksek hisseye sahip olmalıdır ancak eşit hisse oranlarının varlığı halinde bu ortaklardan birisi de pilot ortak olabilir.
12.2. İhaleye katılmak isteyen isteklilerin, tekliflerini aşağıdaki belgelerle birlikte kapalı zarf içerisinde İhale Komisyonu’na ibraz etmeleri gerekmektedir.
12.2.1. Teklif mektubunu havi iç zarf,
12.2.2. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na uygun olarak düzenlenmiş Geçici Teminatı,
12.2.3. Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi,
a) Tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihale yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge, 
b) Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan tüzel kişilerin her birinin (12.2.3.a.) fıkrasındaki esaslara göre temin edecekleri belge,
12.2.4. İmza Sirküleri,
a) Tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri
b) Ortak girişim olması halinde, ortak girişimi oluşturan tüzel kişilerin her birinin (12.2.4.a.) fıkrasındaki esaslara göre temin edecekleri belgeleri ibraz etmeleri gerekir.
12.2.5. İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise, istekli adına teklifte bulunacak kişilerin noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi,
12.2.6. İsteklilerin ortak girişim olması halinde, şartname ekli örneğine uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalanan ortaklık sözleşmesini vermesi, (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verirler, ayrıca grubun bütün ortakları idare ile yapılacak ihale sözleşmesini şahsen veya vekil tayin edecekleri kişiler vasıtasıyla imzalarlar.)
Ortak girişim beyannamesinde pilot ortak belirtilmelidir, pilot ortak en yüksek hisseye sahip olmalıdır ancak eşit hisse oranlarının varlığı halinde bu ortaklardan birisi de pilot ortak olabilir.
13) İstenilen bütün belgelerin asıl veya noter tasdikli olması gerekmektedir.
14) İsteklilerin, ihale saatinden önce ihale şartnamesini incelemeleri ve tekliflerini de şartnamede belirtilen şartlar çerçevesinde vermeleri gerekmektedir.
15) İhaleye katılmak isteyenlerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emlak Şube Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası Osmaniye Mah. Çobançeşme Koşuyolu Bulvarı No:5 Bakırköy- İstanbul adresine, 22.11.2021 saat: 14:00’a kadar yeterlik müracaatında bulunmaları gerekmektedir. Ancak isteklilere ihaleden önce yeterlik belgesi verilmeyecektir. İhaleye katılmaya hak kazananlar, ihale günü hazır bulunan isteklilerin
huzurunda İhale Komisyonunca açıklanacak ve ihaleye katılmaya hak kazanamayanların teklif zarfları açılmadan kendilerine iade edilecektir.
16) Yeterlik Başvuru dosyası İdareye verildikten sonra son müracaat tarihinden önce olsa dahi dosya içerisindeki herhangi bir evrakın değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır
17) İhaleye katılmak isteyenlerin, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte İhale şartnamesinde belirtildiği şekilde hazırlayacakları teklif mektuplarını içeren kapalı zarflarını en geç 23 Kasım 2021 saat: 16:00’a kadar Büyükşehir Belediye Encümeni’ne (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen Şube Müdürlüğü, Kemalpaşa Mahallesi 15 Temmuz Şehitleri Caddesi No:5 34134 Fatih / İstanbul) sıra numaralı alındı belgeleri karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir.
Belirtilen tarih ve saatten sonra verilen teklifler ve postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
18) Teminat bedelini nakit olarak yatırmak isteyen istekliler, en geç 23 Kasım 2021 Saat: 16:00’a kadar Belediyeden (İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Encümen Şube Müdürlüğü, Saraçhane/Fatih/İSTANBUL) alacakları Teminat Müzakkeresi ile Teminat bedelini Belediyenin ilgili banka hesabına yatıracak ve makbuzunu İhale Komisyonu’na teslim edeceklerdir.
19) Söz konusu ihale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre düzenlenmiş olup istenen bütün bilgi ve belgelerin bu kanuna uygun olması gerekmektedir.
20) Telgraf veya Faks’la yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
İLAN OLUNUR.


Geri Dön