26 / 04 / 2024

İstanbul'un gündeminde depremden başka bir konu önceliklendirilmemeli!

İstanbul'un gündeminde depremden başka bir konu önceliklendirilmemeli!

İstanbul Silivri açıklarında yaşanan deprem sonrası süreci AKOM'dan yöneten İBB Başkanı İmamoğlu, herhangi bir hasar bildirisi yapılmadığını söyledi. Depremin İstanbul için en öncelikli konu olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Türkiye’nin bütün kurumları bu yönde adım atmalı” dedi.



Dün saat 16:37'de merkez üssü Marmara Denizi İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 4.8'lik deprem sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, süreci Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) izleyip yönetti. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İmamoğlu, "Geçmiş olsun tekrar İstanbul’umuza. Öncelikle şunu söyleyelim. Son açıklamayla 4.8 şiddetinde Silivri açıklarında, 17 kilometre derinliğinde olduğunu uzmanlar açıkladılar. Hem Silivri, hem Büyükçekmece hem de Avcılar belediye başkanlarımızı aradım. Herhangi bir ihbar ve tespit edilmiş herhangi bir şey yok" diye konuştu.

"BAŞKA BİR KONU İSTANBUL'UN GÜNDEMİNE ÖNCELENMEMELİ"

İmamoğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

"Aynı zamanda bizim de sistemdeki hasarla ilgili haritamıza baktığımızda hiçbir unsur yok. Dolayısıyla İstanbul’umuzun, hayatımızın en gerçekçi konularından birisini tekrar yaşamış olduk. Bu konu, deprem konusu hafızamızdan zaten çıkmaması gereken ve hiçbir şekilde başka bir konuyu İstanbul’un gündemine öncelemeden bu konuyu çözmemiz gerektiğini herkes söylüyor. Umarım eylem birliği yapar, insanların zihninden bu tereddütü kaldıracak işlemleri hayata geçiririz ve inşallah İstanbul’daki yüzbinlerce insanın hayatını tehdit eden bu kavramı tümüyle ortadan kaldırırız. Dileğim bu, çalışmalarımız bu yönde. Türkiye’nin bütün kurumlarının bu yönde atması, sadece İstanbul değil Türkiye’nin geleceği açısından çok mühimdir. Hepimize geçmiş olsun"

"HASAR BİLGİSİ VERİLMEDİ"

İmamoğlu, belediye başkanlarıyla yaptığı görüşmelerden ve kapsayıcı bilgi alından alınan bilgilerle, herhangi bir hasar bildirisi yapılmadığının altını çizdi. 

İlk olarak sosyal medyadan açıklama yapan İmamoğlu şunları söyledi;

"Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul’umuza geçmiş olsun."

İstanbul'daki 4.7'lik deprem artçı mıydı öncü mü?

Deprem uzmanı Hoogerbeets’ten korkutan İstanbul deprem tahmini!

DASK nasıl yapılır?


Geri Dön