19 / 04 / 2024

İstanbul'un kongre merkezi Mahmutbey'de yükseliyor!

İstanbul'un kongre merkezi Mahmutbey'de yükseliyor!

İşadamlarıyla buluşan Başkan Lokman Çağırıcı, Bağcılar'daki dönüşümün ilçeye farklı bir çehre kazandırdığını söylerken “Mahmutbey'de 5 yıldızlı 15 otelle kentin yeni kongre merkezini inşa ediyoruz” dedi



Bağcılar'da iş hayatını sürdüren iş adamlarıyla bir araya gelen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçenin 20 yıllık gelişim sürecini anlattı. Evren ve Bağlar mahallelerinin yer aldığı  bölgede 15 adet beş yıldızlı otel projesinin yükseleceğini kaydeden Çağırıcı “Bu bölgeyi kongre vadisine dönüştüreceğiz” dedi.

İlçede faaliyet gösteren işadamlarını. Osmanlı Konağı’nda ağırlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı işadamlarına “Sadece yaptığınız bağışlarla değil, gerek Bağcılar’ da ki iş gücüne verdiğniz destek, gerekse ülke ekonomisine yaptığınız katkıyla yaşanan bu dönüşümde önemli pay sahibisi oldunuz. Teşekkür ediyorum” diye konuştu. Bağcılar’ın geçmişte ahır, kereste atölyeleri ve fabrikaların bulunduğu bir ilçe olduğunu kaydeden Çağırıcı “Yerleşim yerleri, fabrikaların etrafında oluştu. Fabrikalar taşındı. Bağcılar farklı bir çehreye bürünüyor. Bugün, imar planımızda Bağcılar’ da sanayi bölgesi kalmadı. Özellikle Mahmutbey, Evren ve Bağlar mahallelerimizin bulunduğu bölgede ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşanıyor.

15 adet beş yıldızlı otel planlandı. Bu bölgeyi kongre vadisi, kültür turizm bölgesi haline dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bilgi Evleri’ne destek daveti

İşadamlarına hitaben yaptığı konuşmada eğitim yatırımlarına ilişkin de bilgiler veren Başkan Çağırıcı “Açılan 7 Bilgi Evi’ne 12 bin evladımız devam ediyor. Çocuklarımız burada, sosyal ve kültürel çalışmaların yanında okul derslerine takviye eğitimleri alıyor. Okullarımıza da spor salonları yapıyoruz. Hedefimiz her mahallemize bir bilgi evi ve her okulumuza bir spor salonu kazandırmak. Sizler de bir spor salonu ya da bilgi evi yaptırabilirsiniz” dedi. İlçenin özel konumu itibariyle İstanbul’un yükselen markalarından biri olduğuna dikkat çeken Kaymakam Veysel Yurdakul “Bağcılar’ın gelişiminde sizlerin büyük katkı ve emeği bulunuyor. Eğitimi finanse eden projelerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise İstanbul’un en büyük ilçesi ve 20 yıllık geçmişi olan Bağcılar serencamını pek çok işadamımız şahitlik etti” diye konuştu.

Star

 


 


Geri Dön