25 / 04 / 2024

İşte İstanbul'da konut alacaklar için cazip ilçeler!

İşte İstanbul'da konut alacaklar için cazip ilçeler!

Era Gayrimenkul Genel Müdürü Özhan Atalay, kentsel dönüşüm bölgelerindeki stok fazlasına dikkat çekerek, bu ilçelerin yatırımcılar için cazip olacağını söyledi.




Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye, 2017 yılı değerlendirmesi ve 2018 yılı beklentilerini paylaşmak için Ortaköy The House Cafe'de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Era Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baygan, Era Gayrimenkul Genel Müdürü Özhan Atalay ve Era Gayrimenkul İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Gürkan Akkuş katıldı. 

 
Yapılan basın toplantısında konuşan Era Gayrimenkul Genel Müdürü Özhan Atalay, kentsel dönüşüm bölgelerindeki stok fazlasına dikkat çekti.


İnşaat sektöründe maliyetlerin yükseldiğini de söyleyen Atalay, "Demir, çimento fiyatları yükseldi. Bununla beraber maliyetler de arttı. Enflasyon oranı yüzde 12, konut fiyat artışlarındaki oran ise yüzde 7. Bu şekilde baktığımızda konut fiyatlarındaki artış oranları enflasyonunun 5 puan altında kaldı.” diye konuştu. İnşaat sektörünün olumsuzluklardan etkilenmediğine dikkat çeken Atalay, "Konut sektöründeki  canlılık devam edecek." dedi.

 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm bölgelerinde stok fazlalığı oluştuğunu söyleyen Atalay, “Kentsel dönüşümün yapıldığı Fikirtepe, Bağdat Caddesi ve Ataşehir'de stok fazlalığı oluştu. Müteahhitlerin elinde fazla daireler var, buralarda fiyatlar düşer. Bu bölgelerin yatırımcılar için cazip yerler olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

 

Müteahhitler İstanbul dışına çıkmalı


Büyük müteahhitlerin İstanbul dışında da projeler üretmesi gerektiğine dikkat çeken Özhan Atalay, "Müteahhitler artık büyük şehirlerden küçük şehirlere kaymalı. İstanbul artık doldu." dedi.


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


 


Geri Dön