19 / 04 / 2024

İstihdam şampiyonu güvenlik ve inşaat sektörü oldu!

İstihdam şampiyonu güvenlik ve inşaat sektörü oldu!

İstihdam şampiyonu güvenlik ve inşaat sektörü oldu. Türkiye’de işsizlik Eylül ayında 3 milyon’u aşarken, Kasım ayında İnsan Kaynakları’nda yaşanan hareketlilik yılın finali için umut vaat ediyor.



Türkiye'nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net'in verilerine göre; Kasım ayında bir önceki aya oranla yüzde 4’lük bir artışla 20 bin 924 iş ilanı yayınlandı. Kasım ayının istihdam şampiyonu savunma/güvenlik ile inşaat sektörü oldu. İşe yerleştirilen aday sayısı yüzde 6,4’lük bir artışla 8 bin 533 sayısına ulaşırken en çok istihdam sağlayan sektör yüzde 9.13 ile savunma/güvenlik oldu. Adaylar açısından bakıldığında ise, gıda sektörü yüzde 6.35 ile en çok başvuru yapılan sektör oldu.


TÜİK’in açıkladığı Eylül ayı işsizlik rakamlarına göre, Türkiye işsizlikte son 4 yılın en kötüsünü yaşasa da Eleman.net’in Kasım ayına ilişkin istihdam verileri umut verici bir yaklaşım sunuyor. Türkiye’nin mavi yaka ve ara kademede lider insan kaynakları sitesi Eleman.net, veri tabanında yer alan ilanlar ve sağlanan istihdam verileri üzerinden Kasım ayındaki değişimi araştırdı. Buna göre, Kasım ayında bir önceki aya oranla yüzde 4’lük bir artışla 20 bin 924 iş ilanı yayınlandı. Kasım ayının istihdam şampiyonu ise savunma/güvenlik sektörü oldu. İşe yerleştirilen aday sayısı yüzde 6,4’lük bir artışla 8 bin 533 sayısına ulaşırken en çok istihdam sağlayan sektör yüzde 9,13 ile savunma/güvenlik oldu. Adaylar açısından bakıldığında ise, gıda sektörü yüzde 6,35 ile en çok başvuru yapılan sektör oldu.




Geri Dön