24 / 04 / 2024

İTO’dan tüm sektörlere “fedakarlık” çağrısı. Avdagiç: Marketlerin fiyat sabitlemesi örnek olmalı

İTO’dan tüm sektörlere “fedakarlık” çağrısı. Avdagiç: Marketlerin fiyat sabitlemesi örnek olmalı

Marketlerin başlattığı ardından da gıda ve mobilya gibi başka sektörlerin de katıldığı “fiyat sabitleme” kampanyası hakkında İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç’ten çağrı geldi. Avdagiç “fedakar tutum” dediği fiyat sabitleme kampanyasına diğer sektörleri de katılmaya çağırdı.



Enflasyonla mücadele kapsamında marketlerin başlattığı kampanya hakkında İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç açıklama yaptı. "Zincir marketlerin birbiri ardına birçok üründe fiyat dondurmaya gitmesinin son derece değerli olduğuna inanıyoruz" diyen Avdagiç, diğer sektörleri de bu kampanyaya katılmaya çağırdı.

İTO'dan yapılan açıklamada, İTO Meclisi'nin ocak ayı toplantısında yaptığı konuşmasına yer verildi. Avdagiç, enflasyonla mücadele ve iş dünyasının gündemindeki önemli gündemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonla mücadele kapsamında marketlerin başlattığı kampanyayı “sorumlu fedakar tutum” olarak değerlendiren Avdagiç, bu tutumun tüm sektörlere örnek olmasını diledi.

"Zincir marketlerin birbiri ardına birçok üründe fiyat dondurmaya gitmesinin son derece değerli olduğuna inanıyoruz" açıklaması yapan Şekib Avdagiç, zincir marketlerin enflasyonla mücadeleye verdiği fiyat dondurma tepkisinin, tüm kesimlerde yüksek enflasyon beklentilerini kırmasını, bozulan fiyatlama davranışlarını ortadan kaldırmasını temenni ettiklerini belirtti.

ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜREBİLİRİZ

Tüketici fiyatlarında geçtiğimiz yılın Aralık ayında düşüş yaşandığını hatırlatan Avdagiç, bu kırılmanın enflasyondaki tek haneli seviyeye kalıcı olarak gidişte bir başlangıç olarak görmeyi istediklerini söyledi.

Sadece sektörlerin değil kamunun da enflasyonla mücadele yapacakları olduğunu ifade eden Avdagiç, "Kamunun da bütçe olanakları ölçüsünde fiyat artışlarından kaçınarak fedakarlık göstereceğine inanıyoruz” dedi. Böylece yılın ilk yarısının yüzde 35-40, ikinci yarısını da yüzde 20’nin altında bir enflasyonla kapatma şansını olabileceğine dikkat çekti.

EYT DEĞERLENDİRMESİ: TAZELENME FIRSATI OLARAK GÖRÜYORUZ

Avdagiç, milyonlarca kişinin sevinçle karşıladığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununa çözüm getirildiğini de hatırlatarak, hükümetten peş  peşe gelen ekonomi adımlarını değerlendirdi ve şu açıklamayı yaptı: "Hem 2023’te uygulanacak yeni asgari ücret artışını hem de EYT’ye getirilen çözümü iş barışı ve toplumsal refahın tesis edilmesi bakımından önemli adımlar olarak değerlendiriyoruz. Çalışanların enflasyon karşısında kaybettiği alım gücü mutlaka korunmalı ve üzerine makul oranda refah payı verilmeli. EYT’yi de çalışma hayatımız için bir tazelenme fırsatı olarak görüyoruz."

EYT’lilerin emeklilik tazminatıyla ilgili işverenlere verilecek KGF desteğini de memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Avdagiç, SGK sigorta primine, esas kazanç üst sınırının da enflasyon oranında artırılması yönünde beklenti içinde olduklarını da açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön