19 / 04 / 2024

İzmir Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi Menemen'e uzanıyor

İzmir Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi Menemen'e uzanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında yürütülen Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi, kentin kuzey ve güneyini buluşturmaya hazırlanıyor



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin TCDD ile ortaklaşa hayata geçirdiği Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi, çiğli'den sonra şimdi de Menemen ile buluşacak. Hattın işletmesini yapan İZBAN Yönetim Kurulu'nda alınan karar doğrultusunda, 28 Ocak tarihinden itibaren hızlı tren, Menemen'e de gitmeye başlayacak. Yolculu deneme sefertleri bir hafta sonra da Aliağa'ya kaydırılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin TCDD ile ortaklaşa hayata geçirdiği Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi'nde, hattın tamamı şžubat ayının ilk haftası yolculu deneme seferlerine açılmış olacak. Menemen'e olan seferler 15 dakikalık aralıklarla gerçekleştirilecek. Aliağa'da ise, 30 dakika aralıklarla başlayacak olan seferler zaman içinde önce 15 dakikaya ardından da 5-6 dakikaya kadar düşecek. Böylece, Aliağa-Menderes projesi tamamlanmış olacak. Günde 550 bin yolcunun yararlanması öngörülen proje İzmir'in kuzeyi ile güneyini birleştirecek. Hızlı trenin 28 Ocak'ta Menemen'e bir hafta sonra da Aliağa'ya kadar gitmesine ilişkin karar önümüzdeki günlerde yapılacak olan İZBAN Yönetim Kurulu'nda bir kez daha görüşüldükten sonra netleştirilecek.
ERTAN GÜRCANER/Yeni Asır


Geri Dön