19 / 04 / 2024

İzmir Aliağa'da mesleki yeterlilik belgeleri verildi!

İzmir Aliağa'da mesleki yeterlilik belgeleri verildi!

İzmir Aliağa'da tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve yetkilendirme yapmak üzere TOBB tarafından kurulan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi ile birlikte inşaat sektöründe çalışanlara yönelik sınav düzenledi.



İzmir Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve yetkilendirme yapmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) ile birlikte inşaat sektöründe çalışanlara yönelik sınav düzenledi. 


Sınava katılıp başarı gösteren kişilere mesleki yeterlilik belgesi törenle verildi. 


MESLEKİ YETERLİLİK 


ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, törende yaptığı konuşmada, bazı tehlikeli meslek dallarında mesleki yeterlilik belgesi almanın zorunlu hale geldiğini ifade etti. Bu bağlamda tehlikeli meslek grubunda yer alan inşaat sektörüne yönelik sınav düzenlendiğini ve başarılı olan adaylara belge verdiklerini belirten Saka, "Yasa gereği Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu neticesinde, Oda olarak girişimlerde bulunduk. Aliağa Ticaret Odası önderliğinde, buradaki meslek sahibi arkadaşların Aliağa'da sınava girmelerini yardımcı olarak, odamız bünyesinde sertifika almalarını sağladık" dedi. 



Ege Haber


Geri Dön